Parelcouscous met paprikaspread en Syrische grillkaas
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken tot ze geheel droog zijn. Doe de kikkererwten in een ovenschaal en bestrooi met paprikapoeder, de helft van de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, peper en zout. Besprenkel met de helft van de olijfolie en hussel door elkaar. Bak 25 min. in de oven. Roer tussentijds een paar keer om.
2
Breng ondertussen water aan de kook voor de parelcouscous. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit een grillpan of koekenpan met de overige olijfolie. Dep de grillkaas droog en bak in de hete pan op hoog vuur. Bestrooi met de rest van de Italiaanse kruiden. Bak aan beide kanten goudbruin.
4
Snijd de komkommer in blokjes en de tomaten in partjes en leg in een grote schaal. Was de peterselie en snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Pers het sap uit de citroen. Voeg alle groenten toe aan de schaal. Als de couscous klaar is met koken, voeg je dit ook toe. Breng het geheel op smaak met de olijfolie extra vierge, citroensap, peper en zout.
5
Haal de kikkererwten uit de oven en voeg toe aan de couscoussalade. Hussel geheel en schep op de borden. Schep een dot paprikaspread op de couscous en leg de Syrische grillkaas er bovenop.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.