In samenwerking met:
Parelcouscous Met Geroosterde Broccoli 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Parelcouscous met vega crispy chickenburger

Deze parelcouscous met vega crispy chickenburger is een perfecte combinatie van knapperig en fris. De smaakvolle couscous wordt aangevuld met een krokante vegetarische burger, ideaal voor een voedzame en verrassende maaltijd. Snel, makkelijk en helemaal vega!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Parelcouscous met vega crispy chickenburger

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm. Pel en snijd de rode uien grof. Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes van 1 cm.
2
Verdeel de broccoli en rode ui met ½ van de olijfolie over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. in de oven.
3
Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Hak de dille grof.
4
Verhit een pan met water en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en breng op smaak met de Oriëntaalse kruiden, dille, sinaasappelsap, sinaasappelrasp, peper en zout.
5
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de vega chickenburgers crispy goudbruin en krokant. Hak de pecannoten grof.
6
Verdeel de parelcouscous, geroosterde groente, appel en vega chickenburgers crispy over de borden en garneer met de pecannoten.

Tip: verdeel nog wat extra dille over het gerecht ter garnering.

Ontdek parelcouscous: een veelzijdige en smaakvolle basis

Parelcouscous is een grovere variant van de traditionele en bekendere couscous. In tegenstelling tot de fijne korrels die vaak in Noord-Afrikaanse gerechten worden gebruikt, bestaat parelcouscous uit kleine, ronde balletjes van tarwedeeg die licht worden geroosterd. Dit geeft ze een stevige, iets nootachtige smaak en een heerlijke bite.

De oorsprong van parelcouscous

Parelcouscous werd in de jaren ’50 ontwikkeld in Israël als een alternatief voor rijst en werd al snel een populair ingrediënt in de Midden-Oosterse keuken. Tegenwoordig wordt het wereldwijd gewaardeerd om zijn veelzijdigheid en eenvoudige bereiding. Omdat de korrels groter en steviger zijn dan gewone couscous, nemen ze smaken goed op en blijven ze perfect al dente na het koken.

Populaire recepten met parelcouscous

Parelcouscous is een heerlijke basis voor zowel warme als koude gerechten. Een bekende bereiding is een frisse parelcouscoussalade met gegrilde groenten, feta en gerookte kip. Ook wordt parelcouscous vaak geserveerd met gestoofde groenten en kikkererwten voor een voedzaam vegetarisch gerecht. Wil je iets bijzonders? Probeer dan parelcouscous met geroosterde pompoen, noten en kruiden voor een herfstige maaltijd. Daarnaast doet parelcouscous het goed in maaltijdsoepen of als bijgerecht bij gegrilde halloumi of een vega crispy burger.

Dankzij de neutrale smaak en stevige textuur past parelcouscous bij tal van verschillende gerechten. Of je nu kiest voor een lichte salade of een verwarmende stoofpot, dit veelzijdige ingrediënt is altijd een goede keuze voor een recept voor het avondeten! Perfect om de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ te beantwoorden.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via