Liefhebber van kip? Probeer dan deze heerlijke, malse gemberkip! Deze pittige, iets zoete kip wordt lekker sticky in de oven. Om de pittige smaak van de kip te compenseren, serveren we het gerecht met een frisse komkommersalade en witte rijst. Garneer met gehakte pinda’s voor een lekkere bite en je hebt een verrukkelijk gerecht.
Sticky kip is een smaakvol en vaak zoet gerecht waarbij kip gemarineerd wordt in een plakkerige saus voordat het wordt bereid. De saus bestaat vaak uit ingrediënten als sojasaus, honing, bruine suiker, knoflook, gember en verschillende kruiden. De kip wordt meestal gebakken in de oven, gegrild in een grillpan of in de koekenpan bereid totdat het gaar is en de saus is gekarameliseerd, waardoor er een plakkerige, geglazuurde laag op de kip ontstaat.
In de Aziatische keuken is sticky kip niet meer weg te slaan! Het kan worden geserveerd als hoofdgerecht met rijst of noedels, of worden gebruikt in sandwiches, wraps of salades. De plakkerige saus voegt een heerlijke combinatie van zoete, hartige en pittige smaken toe aan de kip. Geen liefhebber van kip? Vervang dan de kip voor varkenshaas of kies voor een vegetarische variant. In dit recept maken we sticky aubergine, een heerlijke vervanger voor vlees.
Een ander populair gerecht in de Aziatische keuken is sticky rice, ook wel kleefrijst. De rijst heeft een hoog zetmeelgehalte, waardoor het lekker kleverig wordt. De rijst uit Thailand wordt gekookt in kokosmelk, waardoor het lekker zoet wordt. Vervolgens wordt het geserveerd met mango voor een frisse touch. Wanneer je door de straten van Thailand of landen als Laos en Vietnam loopt, zie je overal eettentjes waar je mango sticky rice kunt bestellen. Gelukkig hoef je niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om het te proberen, je maakt het namelijk gemakkelijk zelf! Ideaal als vrolijk toetje op een zonnige dag.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment