Print opties

Sluiten

Pittige gemberkip met komkommer en witte rijst

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel de knoflook en hak fijn. Hak de pinda’s fijn. Meng de sambal, gembersiroop, sojasaus, knoflook en pinda’s tot een marinade. Verdeel de helft van de marinade over de kippendijen. Wrijf de kip goed in met marinade en laat 15 min. marineren.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Gril de kippendijen 2 min. per kant tot een mooie grillstreep ontstaat. Plaats de kip in een ovenschaal en verdeel de rest van de marinade over de kip. Bak 20 tot 25 min. in de oven.
3
Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in kwarten en vervolgens in blokjes. Snijd de bosui in schuine ringen. Snijd de helft van de limoen in partjes, pers het sap uit de andere helft.
4
Meng de komkommer en bosui met het limoensap en sesamzaadjes. Pluk de koriander. Serveer de kippendijen met de witte rijst, komkommersalade en een partje limoen. Garneer het gerecht met koriander.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.