Een “sticky” ofwel plakkerige marinade is iets wat je vaak in de Aziatische keukens terug ziet komen. De marinade wordt gemaakt op basis van suiker en zout (sojasaus) waaraan verschillende smaakmakers worden toegevoegd. Juist die suiker-zout combinatie maakt het zo ontzettend lekker, denk maar aan karamel-zeezout! Doordat het vlees zo’n smaakbom is, serveren we het met neutrale rijst en paksoi om het gerecht in balans te brengen.
Bij dit heerlijke Oosterse gerecht kies ik voor een zomerse rode wijn. Licht gekoeld geschonken is de Rivera Negroamaro een heerlijke combinatie! Het fruit afkomstig uit het gebied ten oosten van Manduria in het Italiaanse Puglia is lekker rijp geoogst. Zo heeft de wijn een zonnig karakter met een natuurlijk zoet randje. Het rijpe kersenfruit springt uit je glas. Het zoete element in de wijn combineert natuurlijk heel natuurlijk met de zoete elementen inhet gerecht. De zachte tannines van de wijn counterenm mooi de vette elementen. Met code EATFREE gratis bezorgd via Vanouds de Zwaan.
De baktijd van varkenshaas hangt af van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid. Over het algemeen wordt varkenshaas kort en op hoge temperatuur gebakken om het vlees sappig en mals te houden. Een gemiddelde baktijd voor een varkenshaasje van ongeveer 150-200 gram is ongeveer 8-10 minuten op een matig tot hoog vuur. Draai het vlees halverwege de baktijd om.
Varkenshaas is het malse, langwerpige en meest malse deel van de varkensrug en is afkomstig van het varken. Het is een populair stuk vlees in veel keukens vanwege de veelzijdigheid en het gemak van bereiding. Varkenshaas wordt beschouwd als een mager stuk vlees en bevat een goede hoeveelheid eiwitten en voedingsstoffen.
Er zijn veel groenten die lekker passen bij varkenshaas. Denk aan spruitjes, wortelen, bloemkool, broccoli, champignons, spinazie en asperges. De groenten kunnen worden gestoomd, geroosterd, gebakken of gesauteerd, afhankelijk van de gewenste textuur en smaak. Ook kruiden zoals rozemarijn, tijm en knoflook kunnen goed combineren met zowel de groenten als het vlees.
‘Wat eten we vandaag?’ Wij helpen je graag bij het beantwoorden van deze vraag. En dan ook nog eens met lekkere recepten die jou zeker zullen verassen. Bekijk snel de pagina Wat eten we vandaag? en laat je inspireren!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment