sticky varkenshaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Bevat vlees
Vrij van vis

Sticky varkenshaas met rijst en paksoi

Een “sticky” ofwel plakkerige marinade is iets wat je vaak in de Aziatische keukens terug ziet komen. De marinade wordt gemaakt op basis van suiker en zout (sojasaus) waaraan verschillende smaakmakers worden toegevoegd. Juist die suiker-zout combinatie maakt het zo ontzettend lekker, denk maar aan karamel-zeezout! Doordat het vlees zo’n smaakbom is, serveren we het met neutrale rijst en paksoi om het gerecht in balans te brengen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept sticky varkenshaas met rijst en paksoi

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min
1
Schil de gember en rasp deze fijn. Meng met de sojasaus met bruine suiker, rijstwijnazijn en water. Snijd de varkenshaas in dunne plakken en leg in de marinade voor 30 min.
2
Bereid de ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
3
Snijd het onderste deel van de paksoi. Was af onder koud water. Snijd het witte gedeelte van de paksoi in dunne reepjes. Snijd het groene deel grof.
4
Verwarm een wok of pan met dikke bodem met de helft van de olie. Roerbak het witte gedeelte van de paksoi op middelhoog vuur 5 min. tot ze glazig beginnen te worden. Voeg het groene deel toe en bak kort mee.
5
Verhit een koekenpan met de resterende olie. Schroei het vlees op middelhoog vuur. Verdeel de varkenshaas plakken over de pan, zonder dat ze elkaar raken. Braad het vlees aan beiden kanten. Voeg vervolgens de achtergebleven marinade toe. Laat het mengsel inkoken tot er een stroperig laagje ontstaat gedurende 15-20 min. Roer regelmatig. Meng tot slot de sesamzaadjes erdoorheen.
6
Serveer de varkenshaas met de rijst en paksoi.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via