Print opties

Sluiten

Pittige kokos gochujang mosselen

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Spoel de mosselen onder koud water en verwijder eventuele baarden.
2
Pel en snipper de sjalot en pel en hak de knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 min.
3
Voeg de gochujang pasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk en visbouillon toe en roer door. Pers het sap uit de limoen en voeg samen met de vissaus al roerend toe. Breng op smaak met peper en zout en breng het geheel aan de kook.
4
Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en kook 5-7 min. totdat alle mosselen open zijn. Schud de pan af en toe voorzichtig om.
5
Bereid ondertussen de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Snijd ondertussen de rode peper en bosui in dunne ringetjes. Verdeel de mosselen en de bouillon over diepe borden. Garneer met rode peper, bosui en crispy chili olie en serveer met de rijst.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.