Plaatpizza Met Asperges En Gerookte Zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Plaatpizza met asperges en gerookte zalm

Asperges en gerookte zalm: een geliefde combinatie. Deze plaatpizza is lekker makkelijk, de oven doet namelijk het meeste werk. Heerlijk romig dankzij de aspergesaus en afgetopt met verse dille als smaakmaker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept plaatpizza met asperges en gerookte zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bereid de aspergesaus volgens de instructies op de verpakking. Laat de saus een beetje afkoelen.
2
Schil de asperges en leg in een met ruim koud water. Breng aan de kook en laat de asperges ca. 8 min. zachtjes door koken.
3
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier 6 plakjes (ontdooid) bladerdeeg overlappend op zodat je een rechthoek krijgt. Druk de overlappende randjes aan met een vork. Snijd de overgebleven 2 plakjes bladerdeeg ieder in 5 repen en maak hier een randje mee op de rechthoek.
4
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Bestrijk de randen dun met de helft van de losgeklopte eierdooier. Bak het bladerdeeg ongeveer 16 min.
5
Haal het bladerdeeg uit de oven. Roer de overgebleven eierdooier door de aspergesaus. Bestrijk de binnenkant van de rechthoek met de aspergesaus, de randjes bestrijk je niet. Leg de asperges op de aspergesaus en verdeel de overgebleven saus hier over. Bak af in 15 min.
6
Garneer de plaattaart met de gerookte zalm en takjes verse dille. Tip: serveer met een frisse groene salade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Vis
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via