Quiche Lorraine Met Bosbessenjam
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Quiche Lorraine met bosbessenjam

Zoet & hartig in één gerecht? Waarom niet? In deze quiche Lorraine met bosbessenjam komen de bosbessen goed tot zijn recht in combinatie met alle hartige ingrediënten. De quiche kun je serveren bij het ontbijt, lunch of brunch maar ook zeker als hapje voor bij de borrel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

7 personen
Ingrediënten

Recept quiche lorraine met bosbessenjam

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200˚C.
2
Bak de spekblokjes in een hete koekenpan zonder vet 2 min. Voeg de ui toe en bak 5 à 7 min. mee tot de ui zacht is. Voeg de Provençaalse kruiden en de bosbessenjam toe en bak 2 min. mee tot de jam begint te karamelliseren en het vocht verdampt is.
3
Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en slagroom. Roer de peterselie en driekwart van de Cheddarkaas door het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout.
4
Vet een quichevorm in met roomboter en bekleed deze met het deeg. Snijd eventueel overhangende randjes af. Vul de vorm met het spekmengsel en giet hier vervolgens het eimengsel overheen. Strooi de rest van de Cheddarkaas over de quiche.
5
Bak de quiche 40 min. in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via