Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Ratatouille met heekfilet

Ratatouille is een traditionele Franse groenteschotel die zijn oorsprong vindt in de regio Provence, met name in de stad Nice. Het gerecht bestaat uit gestoofde groenten zoals aubergine, courgette, paprika, ui en tomaat, en wordt vaak geserveerd als bijgerecht of hoofdgerecht. In dit recept gaan we voor ratatouille met heekfilet.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept ratatouille met heekfilet

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd de paprika, tomaten, courgette en aubergine in grove stukken. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn.
2
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min. Voeg de aubergine toe en bak 3 min. mee. Voeg de knoflook, paprika, tomaat en courgette toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en bak 3 min. Doe het water erbij in de pan en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 20 min. zachtjes stoven.
3
Dep ondertussen de heekfilets droog met een stuk keukenpapier en besprenkel beide kanten met wat peper en zout en ½ van het paprikapoeder. Masseer in met je handen.
4
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de heekfilets in de pan. Bak 4 min. per kant en draai om. Pers het sap uit de citroen en besprenkel de heekfilets met het citroensap voordat je ze uit de pan haalt.
5
Ris de takjes tijm. Voeg de laatste 5 min. de verse tijm en overige paprikapoeder toe en mix goed. Serveer de ratatouille met de heekfilet.

Meer recepten met ratatouille

Hoewel de basis van ratatouille bestaat uit groenten als aubergine, courgette, paprika, ui en tomaat, kan je ratatouille compleet maken met allerlei diverse ingrediënten. Zo gaan we in dit recept voor ratatouille met heekfilet wat je heel eenvoudig op smaak brengt met citroensap en peper en zout. In dit recept gaan we voor een ratatouille traybake met aardappelen en vega kip. Het enige wat je moet doen is alle ingrediënten verspreiden op een met bakpapier beklede bakplaat en vervolgens het geheel in de oven schuiven. Een onwijs makkelijk recept en ook nog eens lekker! Heb je een slowcooker in huis? Maak dan de ratatouille uit een slowcooker! De groenten worden lekker sappig en nemen alle kruiden tot zich.

Meer inspiratie voor het diner

Heb je nu elke dag moeite met het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Geen zorgen, wij helpen je graag op weg met onze recepten voor het avondeten! Want de keuze is reuze bij Eatertainment. Van een romig risotto recept boordevol groenten, een makkelijke ovenschotel of een smakelijk lasagne recept, er zijn tal van gerechten die op jou wachten. Zie je meerdere recepten die je een keer wil proberen? Maak dan een gratis account aan op Eatertainment en sla je favoriete recepten op in je persoonlijke receptenboek! Zo heb je al je recepten bij de hand, of ze nu van Eatertainment zijn, van jezelf of afkomstig van een andere pagina, al je favorieten sla je hier op.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via