Ratatouille is een traditionele Franse groenteschotel die zijn oorsprong vindt in de regio Provence, met name in de stad Nice. Het gerecht bestaat uit gestoofde groenten zoals aubergine, courgette, paprika, ui en tomaat, en wordt vaak geserveerd als bijgerecht of hoofdgerecht. In dit recept gaan we voor ratatouille met heekfilet.
Hoewel de basis van ratatouille bestaat uit groenten als aubergine, courgette, paprika, ui en tomaat, kan je ratatouille compleet maken met allerlei diverse ingrediënten. Zo gaan we in dit recept voor ratatouille met heekfilet wat je heel eenvoudig op smaak brengt met citroensap en peper en zout. Een heerlijk én koolhydraatarm recept! In dit recept gaan we voor een ratatouille traybake met aardappelen en vega kip. Het enige wat je moet doen is alle ingrediënten verspreiden op een met bakpapier beklede bakplaat en vervolgens het geheel in de oven schuiven. Een onwijs makkelijk recept en ook nog eens lekker! Heb je een slowcooker in huis? Maak dan de ratatouille uit een slowcooker! De groenten worden lekker sappig en nemen alle kruiden tot zich. Ratatouille is door de hoeveelheid groenten vaak ook nog eens een gezond recept.
Heb je nu elke dag moeite met het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Geen zorgen, wij helpen je graag op weg met onze recepten voor het avondeten! Want de keuze is reuze bij Eatertainment. Van een romig risotto recept boordevol groenten, een makkelijke ovenschotel of een smakelijk lasagne recept, er zijn tal van gerechten die op jou wachten. Zie je meerdere recepten die je een keer wil proberen? Maak dan een gratis account aan op Eatertainment en sla je favoriete recepten op in je persoonlijke receptenboek! Zo heb je al je recepten bij de hand, of ze nu van Eatertainment zijn, van jezelf of afkomstig van een andere pagina, al je favorieten sla je hier op.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment