Ratatouille Traybake 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Ratatouille traybake met aardappelen en vega kip

Ben je al bekend met de klassieke ratatouille? Het traditionele gerecht uit Frankrijk geven wij een twist door de groenten heerlijk te bakken op een bakplaat met aardappelen en vegetarische kipstukjes. Zo heb je in mum van tijd een volwaardige maaltijd op tafel staan.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept ratatouille traybake met aardappelen en vega kip

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de courgette en aubergine in blokjes en de paprika in reepjes. Snijd de aardappelen in grove stukken (je hoeft deze niet te schillen). Verdeel alles over de bakplaat.
2
Mix de kipstukjes met de kipkruiden en voeg ook toe aan de bakplaat samen met de cherrytomaten, olijfolie, Provençaalse kruiden en wat peper en zout. Mix alles goed met je handen en schuif de bakplaat voor 25 min. in de oven.
3
Snijd de peterselie grof en garneer de traybake met de peterselie en eventueel wat peper.

Wat is ratatouille?

Ratatouille, een lekker en gezond recept, komt oorspronkelijk uit de Franse Provence-regio en is een traditioneel gerecht dat onder andere bestaat uit gestoofde groenten zoals aubergine, courgette, paprika, tomaten en kruiden. Het wordt vaak beschouwd als een kenmerkend gerecht uit de Franse mediterrane keuken. De groenten worden vaak in plakjes gesneden en op een overlappende manier gerangschikt, daarna gekruid met kruiden zoals tijm en rozemarijn en soms knoflook.

Hoe bereid je ratatouille?

Het gerecht ratatouille wordt vaak langzaam gekookt om de smaken goed te laten vermengen. Het kan warm of op kamertemperatuur worden geserveerd en wordt als bijgerecht of als hoofdgerecht gegeten. Ratatouille staat bekend om zijn rijke en hartige smaak, evenals zijn kleurrijke en visueel aantrekkelijke presentatie.

Waarbij wordt ratatouille geserveerd?

Ratatouille wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht, maar het kan ook als bijgerecht of als onderdeel van een grotere maaltijd worden genoten. Hier zijn enkele manieren waarop ratatouille traditioneel wordt geserveerd:

  1. Op zichzelf: ratatouille kan worden geserveerd als een opzichzelfstaand gerecht, vooral wanneer het wordt vergezeld door vers brood, rijst, quinoa of een ander graan.
  2. Bijgerecht: het wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij gegrild vlees, kip, vis of een ander eiwitrijk gerecht. Het is ook erg lekker als groentespies voor bij de barbecue!
  3. Met pasta: ratatouille kan worden gemengd met gekookte pasta, zoals penne of linguine, voor een smaakvolle vegetarische pastamaaltijd.
  4. Met eieren: het kan worden geserveerd met gepocheerde, gebakken of roerei voor een stevige ontbijt- of brunchoptie.
  5. Bij gegrilde kaas: het kan ook een heerlijke vulling zijn voor gegrilde kaas sandwiches of wraps.

Ratatouille is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren. Het is een gezond en kleurrijk gerecht dat de smaken van de mediterrane keuken weerspiegelt.

Inspiratie voor het avondeten

Ratatouille is een super simpel en ook nog eens super lekker gerecht. Binnen een aantal stappen kun je het recept bereiden en in de oven schuiven. Ideaal voor na een drukke werkdag! Bekijk alle recepten voor het avondeten. Ben je op zoek naar meer vegetarische gerechten zoals deze? Ook daar hebben we een pagina met vegetarische recepten voor. Kies je favoriete gerecht en ga ermee aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?