Snijd de paprika, tomaten, courgette en aubergine in grove stukken. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn.
2
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min. Voeg de aubergine toe en bak 3 min. mee. Voeg de knoflook, paprika, tomaat en courgette toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en bak 3 min. Doe het water erbij in de pan en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 20 min. zachtjes stoven.
3
Dep ondertussen de heekfilets droog met een stuk keukenpapier en besprenkel beide kanten met wat peper en zout en ½ van het paprikapoeder. Masseer in met je handen.
4
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de heekfilets in de pan. Bak 4 min. per kant en draai om. Pers het sap uit de citroen en besprenkel de heekfilets met het citroensap voordat je ze uit de pan haalt.
5
Ris de takjes tijm. Voeg de laatste 5 min. de verse tijm en overige paprikapoeder toe en mix goed. Serveer de ratatouille met de heekfilet.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.