Smashed potato met garam masala
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Smashed potato met garam masala

Smashed potato, een keer wat anders dan gebakken aardappelen of aardappelpuree. Het zit er namelijk tussenin. De smashed potatoes zijn krokant en zacht tegelijkertijd! Wij serveren ze met een rode bietensaus, een muntsausje en verse peterselie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept smashed potato met garam masala

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200℃. Kook de krieltjes met schil 20 min. in een ruime pan met water.
2
Maak ondertussen de marinade voor de aardappelen. Meng de helft van de olijfolie samen met de helft van de garam masala. Pers 1/3 van de knoflook en voeg toe.
3
Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen. Plet de aardappelen zachtjes met een vork. Leg de geplette aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met het marinade mengsel. Bak 25 min. in de oven.
4
Maak ondertussen de rode bietensaus. Snijd de rode biet, snipper de sjalot en pers de knoflook. Verwarm in een pan de rest van de olijfolie en fruit de sjalot en de knoflook. Roer de rode biet, het amandelmeel en de overige garam masala erdoorheen. Voeg het water toe en pureer het mengsel. Breng aan de kook en laat 15 min. koken tot een saus.
5
Maak ondertussen het muntsausje. Hak de munt fijn en roer deze door de yoghurt. Breng de saus op smaak met limoensap, peper en zout.
6
Serveer de aardappelen op de rode bietensaus en garneer met de peterselie en het muntsausje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via