Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 200℃. Kook de krieltjes met schil 20 min. in een ruime pan met water.
2
Maak ondertussen de marinade voor de aardappelen. Meng de helft van de olijfolie samen met de helft van de garam masala. Pers 1/3 van de knoflook en voeg toe.
3
Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen. Plet de aardappelen zachtjes met een vork. Leg de geplette aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met het marinade mengsel. Bak 25 min. in de oven.
4
Maak ondertussen de rode bietensaus. Snijd de rode biet, snipper de sjalot en pers de knoflook. Verwarm in een pan de rest van de olijfolie en fruit de sjalot en de knoflook. Roer de rode biet, het amandelmeel en de overige garam masala erdoorheen. Voeg het water toe en pureer het mengsel. Breng aan de kook en laat 15 min. koken tot een saus.
5
Maak ondertussen het muntsausje. Hak de munt fijn en roer deze door de yoghurt. Breng de saus op smaak met limoensap, peper en zout.
6
Serveer de aardappelen op de rode bietensaus en garneer met de peterselie en het muntsausje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Bijgerechten
Diëten
Zonder toegevoegde suikers
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via