Stir Fry Met Groene Asperge En Gember
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Stir-fry met groene asperge en gember

Een stir-fry, ook wel roerbakgerecht genoemd, is een gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Vlees, vis, vegetarisch, wat je maar lekker vindt! Wij gaan voor een variant met Aziatische smaken als basis. De gemberjam zorgt daarbij voor een verrassende twist aan de zelfgemaakte saus.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept stir-fry met groene asperge en gember

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verhit 1/3 deel olie in de wok en bak de kipfiletblokjes in 5 minuten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet opzij. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit de sjalot 1 minuut aan. Voeg de groene asperges toe en roerbak deze in 6 minuten knapperig.
3
Meng de gemberjam met de sojasaus, peper, knoflook en limoensap en -rasp. Voeg de saus toe aan de stir-fry en bak 2 minuten mee.
4
Voeg de kip toe aan de stir-fry en verwarm nog 3 minuten mee. Garneer het gerecht met de bosui, koriander en sesamzaadjes en serveer met de rijst.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via