In samenwerking met:
Tagliatelle Met Pesto Courgette En Rucola
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tagliatelle met pesto, courgette en rucola

Altijd een goed idee: een pasta pesto. Met pesto maak je elk gerecht lekker romig. Kies voor deze versie voor volkoren tagliatelle en lekker veel groenten en geniet binnen 15 minuten van een smaakvolle pasta pesto!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tagliatelle met pesto, courgette en rucola

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen, pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 3 min. Voeg de courgette toe en bak 5 min. tot goudbruin en gaar.
2
Snijd de tomaatjes doormidden. Voeg toe aan de courgette en ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur. Snijd de mozzarella in blokjes.
3
Giet de pasta af (vang wat kookvocht op) en meng de pesto en rucola erdoor, met 2 el pastawater (per 4 personen). Serveer de pasta in diepe borden en verdeel de groenten en mozzarella erover.

Tip: lekker met Parmezaanse kaas!

Heerlijke gerechten met pesto

Pesto, een heerlijke Italiaanse saus op basis van verse basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie, voegt een explosie van smaak toe aan diverse gerechten. Deze veelzijdige saus is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar geeft ook extra smaak aan verschillende food creaties.

Een klassieker is natuurlijk de pasta pesto. Gekookte pasta gemengd met een royale hoeveelheid pesto zorgt voor een snel en smaakvol gerecht. Voeg cherrytomaatjes, geroosterde pijnboompitten en extra Parmezaanse kaas toe voor een verfijnde touch. Pesto leent zich ook uitstekend als smeersel voor broodjes of als topping voor bruschetta. Probeer bijvoorbeeld eens deze zachte pestoboter, pittige rucola pesto of dillepesto met walnoot en ricotta als smeersel. Combineer het met mozzarella en tomaat voor een caprese-achtige ervaring.

Vleesliefhebbers kunnen genieten van gegrilde kip met pesto. Marineer de kipfilets in pesto en gril ze voor een sappige maaltijd bomvol smaken. Visliefhebbers kunnen hun favoriete visfilet besmeren met pesto en bakken of grillen, zoals deze zalm pesto uit de airfryer. Het resultaat is een smaakvolle vis met een kruidige twist.

Vegetarische opties zijn er ook in overvloed. Maak een spinazie en courgette pesto quiche met een smeuïge vulling van eieren en room, verrijkt met de intense smaak van pesto. Of ga voor een geroosterde gnocchi ovenschotel met groene pesto, waarin courgette, spinazie en cherrytomaten worden gemengd met pesto voor een heerlijk gerecht.

Of je nu een snelle maaltijd wilt bereiden of indruk wilt maken op gasten, gerechten met pesto bieden eindeloze mogelijkheden voor een smaakvolle en verrassende culinaire ervaring.

De Italiaanse keuken

Naast heerlijke pasta recepten, staat de Italiaanse keuken natuurlijk ook bekend om de risotto recepten, lasagne recepten en pizza recepten. In Italië weten ze wel hoe ze moeten koken, hoog tijd om dit ook zelf te proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via