Pestoboter
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Pestoboter

Pesto, wie is er niet gek op? Deze all-time klassieker uit de Italiaanse keuken vindt zijn oorsprong in Genova. Vandaar dat de traditionele basilicum pesto ook vaak “Pesto alla Genovese’’ wordt genoemd. Besmeer een lekkere focaccia of ciabatta met deze pestoboter om helemaal in het Italiaanse thema te blijven! Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 150 gr.

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept pestoboter

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan op laag vuur en laat de boter op kamertemperatuur komen.
2
Klop de roomboter op in de keukenmachine of in een kom met behulp van een mixer. Wanneer de boter lichter word van kleur is deze genoeg opgeklopt.
3
Pluk de blaadjes basilicum en pel de knoflook. Maal deze fijn met de geraspte kaas, knoflook en olijfolie in de foodprocessor of met een staafmixer.
4
Schep de pesto door de opgeklopte boter en breng op smaak met zeezout.
5
Serveer de pestoboter direct met een stukje brood of maak er een rol van om te bewaren.

Tip: Wil je een rol kruidenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Pinda

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via