Pesto, wie is er niet gek op? Deze all-time klassieker uit de Italiaanse keuken vindt zijn oorsprong in Genova. Vandaar dat de traditionele basilicum pesto ook vaak “Pesto alla Genovese’’ wordt genoemd. Besmeer een lekkere focaccia of ciabatta met deze pestoboter om helemaal in het Italiaanse thema te blijven! Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 150 gr.
Eatertainer Ritchie heeft een borrelplank gemaakt met maar liefst 9 verschillende soorten kruidenboter! Van kimchiboter tot bacon-chiliboter en van pestoboter tot saffraan-citroenboter. Lekker om te serveren met verschillende soorten brood voor bij de borrel. Welke kruidenboter is jouw favoriet?
Tip: Wil je een rol kruidenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment