Zalm pesto uit de airfryer
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min

Zalm pesto uit de airfryer

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de airfryer voor op 180ºC. Meng 1/6 van de olijfolie in een mengkom met de oregano en breng op smaak met peper en zout.
2
Maak de paprika en courgette schoon. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd over de lengte in stukken. Halveer de courgette over de lengte en snijd daarna in plakjes. Doe de groenten in de mengkom en hussel ze goed door het oliemengsel zodat alle kanten zijn bedekt.
3
Leg de groenten in de bak van de airfryer. Halveer de tomaatjes en leg tussen de groenten en bak 15 min.
4
Maak ondertussen de pesto. Hak de Parmezaanse kaas in grove stukken. Doe de blaadjes basilicum samen met de pistachenootjes en stukken Parmezaanse kaas in het hakmolentje van de staafmixer en hak alles fijn. Voeg de rest van de olijfolie toe tot er een smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
5
Smeer de pesto op de bovenkant van de zalm en leg op de groenten. Bak de vis en groenten in 5 min. gaar. Schep de groenten uit de airfryer en verdeel over de borden, leg de zalm er bovenop en rasp de citroen over de zalm. Serveer eventueel met halve schijfjes citroen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Vis
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Diëten
Koolhydraatarm
Eiwitrijk
Soort
Airfryer
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via