Rucola pesto
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Rucola pesto

Restjes bladgroenten, noten of kaas over? Maak eens zelf pesto! Deze smaakmaker doet het geweldig in verschillende gerechten. Gebruik pesto over groenten, in een pasta, als smaakmaker in bladerdeeghapjes of op brood. Ook lekker om als dip op de borrelplank te zetten. Dit recept is goed voor 180 à 200 ml pesto.

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept rucola pesto

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Verhit een pan zonder olie en rooster de walnoten op middelhoog vuur goudbruin.
2
Maal de walnoten, rucola, knoflook en pecorino in een keukenmachine tot er een samenhangend geheel ontstaat.
3
Voeg de olijfolie druppelsgewijs toe aan het mengsel en mix in de keukenmachine. De pesto moet lichtvochtig blijven, maar niet te nat. Voeg extra olijfolie toe indien de pesto te droog is. Breng op smaak met peper en zout.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via