Rucola pesto
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Rucola pesto

Restjes bladgroenten, noten of kaas over? Maak eens zelf pesto! Deze smaakmaker doet het geweldig in verschillende gerechten. Gebruik pesto over groenten, in een pasta, als smaakmaker in bladerdeeghapjes of op brood. Ook lekker om als dip op de borrelplank te zetten. Dit recept is goed voor 180 à 200 ml pesto.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept rucola pesto

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Verhit een pan zonder olie en rooster de walnoten op middelhoog vuur goudbruin.
2
Maal de walnoten, rucola, knoflook en pecorino in een keukenmachine tot er een samenhangend geheel ontstaat.
3
Voeg de olijfolie druppelsgewijs toe aan het mengsel en mix in de keukenmachine. De pesto moet lichtvochtig blijven, maar niet te nat. Voeg extra olijfolie toe indien de pesto te droog is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De rucola kun je gemakkelijk vervangen door andere bladgroenten en de pecorino door een andere kaas of noten.

Hoe lang is rucola pesto houdbaar?

In een afgesloten potje kun je de pesto 4 dagen bewaren. In de vriezer is de pesto tot 3 maanden houdbaar.

Wat is lekker bij een rucola pesto?

Rucola pesto smaakt heerlijk op pasta, crostini of als dip voor groenten. Het is ook lekker als topping op pizza of op gegrilde kip. Combineer het met geroosterde tomaten, Parmezaanse kaas en pijnboompitten voor extra smaak. Voor dit recept hebben we bijvoorbeeld rucola pesto gebruikt, wat resulteert in een heerlijke pappardelle pasta met rucola-courgette pesto.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via