Restjes bladgroenten, noten of kaas over? Maak eens zelf pesto! Deze smaakmaker doet het geweldig in verschillende gerechten. Gebruik pesto over groenten, in een pasta, als smaakmaker in bladerdeeghapjes of op brood. Ook lekker om als dip op de borrelplank te zetten. Dit recept is goed voor 180 à 200 ml pesto.
Tip: De rucola kun je gemakkelijk vervangen door andere bladgroenten en de pecorino door een andere kaas of noten.
In een afgesloten potje kun je de pesto 4 dagen bewaren. In de vriezer is de pesto tot 3 maanden houdbaar.
Rucola pesto smaakt heerlijk op pasta, crostini of als dip voor groenten. Het is ook lekker als topping op pizza of op gegrilde kip. Combineer het met geroosterde tomaten, Parmezaanse kaas en pijnboompitten voor extra smaak. Voor dit recept hebben we bijvoorbeeld rucola pesto gebruikt, wat resulteert in een heerlijke pappardelle pasta met rucola-courgette pesto.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment