thaise zalmschotel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Thaise zalmschotel uit de oven

De smaak van een Thaise zalmcurry, maar dan in een ovenschotel! Hoe leuk én lekker is dat? Deze ovenschotel zit bomvol groenten en toppen we af met verse koriander. Zo haal jij binnen een handomdraai de Oosterse keuken heel gemakkelijk in huis.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept thaise zalmschotel uit de oven

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met ⅓ van de olijfolie.
2
Pel en snipper de ui, hak de rode peper fijn, halveer de cherrytomaten en snijd de zoete aardappel in blokjes. Je hoeft de aardappel niet te schillen.
3
Verhit ⅓ van de olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de zoete aardappel samen met de currypasta toe en bak 3 min. Voeg de cherrytomaten samen met de rode peper, broccoli en wat peper en zout toe. Pers het sap uit de limoen. Bak 2 min. en voeg de kokosmelk, ½ van het limoensap en vissaus toe. Roer door en zet het vuur uit.
4
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en leg de zalmfilets in het midden. Besprenkel met wat peper en zout, de overige olijfolie en het overige limoensap. Schuif de ovenschotel voor 20 min. in de oven.
5
Hak de koriander grof. Garneer de ovenschotel voor het serveren met de koriander.

De Thaise keuken: een waar smaakgenot

De Thaise keuken staat wereldwijd bekend om haar uitgebalanceerde smaken, kleurrijke gerechten en aromatische kruiden. Typische Thaise gerechten bieden een harmonieuze mix van zoet, zuur, zout, bitter en umami. Een van de meest iconische gerechten is de Tom Yum soep, een pittige en zure bouillon met garnalen, champignons, citroengras en koriander.

Pad Thai is een andere favoriet, een roerbakgerecht met rijstnoedels, tamarinde, garnalen of kip, en garneringen zoals pinda’s en limoen. Groene curry, bereid met groene chilipepers, kokosmelk, kip of rundvlees en Thaise basilicum, is een smaakvolle klassieker. Smakelijke groene curry variaties zijn deze Thaise groene curry met kipdijfilet of de Thaise groene curry met tilapiafilet. Het leuke van curries is dat je er eindeloos mee kan variëren en zelf kiest of je een curry op tafel zet met vlees, vis of vega!

De Thaise keuken maakt uitgebreid gebruik van verse kruiden en specerijen, waaronder koriander, basilicum, munt, gember, knoflook en citroengras. Vis- en oestersauzen voegen umami toe aan gerechten, terwijl tamarinde, limoen en rijstazijn zorgen voor de kenmerkende zoetzure smaak.

Exotische vruchten zoals mango’s, ananassen en lychees worden vaak gebruikt in de Aziatische keuken, zeker in gerechten als salades en desserts, zoals de verfrissende mango plak rijst. Thaise keuken is ook bekend om haar streetfood, met gerechten zoals Som Tum (papajasalade) en Pad Kra Pao (roergebakken basilicumgehakt).

Kortom, de Thaise keuken biedt een culinaire reis vol smaakvolle contrasten en verse, aromatische ingrediënten die samen een onvergetelijke eetervaring creëren. Ben je op zoek naar meer soortgelijke gerechten? Ontdek alle Aziatische recepten op Eatertainment!

De lekkerste recepten

Maak jij altijd een feestje van het avond eten? De pagina met de lekkerste recepten maakt dit voor jou een stuk gemakkelijker! Kies jij voor een pasta of een heerlijke ovenschotel recept! Ook voor de liefhebbers van zoete aardappel hebben we meer recepten, bekijk de heerlijke zoete aardappel recepten voor lekkere inspiratie!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via