Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht met een basis van aubergine. In deze vegetarische moussaka vervangen we de gehaktsaus door een tomatensaus met paddenstoelen. Een heerlijke vega ovenschaal met aubergine, aardappel en tomatensaus, overgoten met een bechamelsaus.
Hou je van de Griekse keuken? Probeer dan ook eens deze Griekse wraps met krokante kip.
In een Griekse moussaka worden verschillende groenten gebruikt. In dit recept gebruiken we bijvoorbeeld tomaten en aubergines, maar andere recepten maken bijvoorbeeld ook gebruik van ui, knoflook en/of courgette.
Maak je moussaka in een grote ovenschaal? Dan moet de moussaka ongeveer 30-40 minuten in de oven op 200 graden.
Moussaka kan 2 tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard bij een diepvriestemperatuur van -18°C. Wikkel het in met vershoudfolie en bewaar de moussaka daarna in een luchtdichte diepvriesbak.
Bodega Pedro Escudero Finca Valdelagunde Sauvignon Blanc 2020: Bij dit machtige, vegetarisch mediterraan gerecht hoort een Spaanse sauvignon blanc bij. Die volume heeft qua smaak en licht vettig is qua textuur. De frisse zuren en aromatische tonen van rijpe witte perzik, citrus gaan goed samen met de groenten in dit gerecht. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment