Ovenschotel Met Kip En Zoete Aardappel
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Ovenschotel met kip en zoete aardappel

Geen inspiratie voor een avondmaaltijd? Kies dan voor deze ovenschotel met gemarineerde kip en zoete aardappel! De marinade wordt gemaakt met onder andere ketjap en honing. De ovenschotel zit boordevol groenten en je hebt er bijna geen werk aan. Zet de maaltijd in de oven en je kunt in de tussentijd gewoon iets anders doen. Ideaal toch?

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept ovenschotel met kip en zoete aardappel

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
2u 40min
Totale tijd
2u 50min
1
Snijd de kip in grote stukken en leg in een kom. Voeg hier de honing, ketjap, knoflookpoeder en paprikapoeder aan toe. Meng alles goed door elkaar zodat de kip helemaal bedekt is met de marinade. Laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Snijd de paprika in reepjes en halveer de cherrytomaten. Leg de zoete aardappelen, paprika en cherrytomaten in een ovenschaal, gevolgd door de gemarineerde kip. Giet de helft van de overige marinade over de ovenschaal en verdeel hier de tijm en de helft van de oregano over.
3
Zet de ovenschotel in 40 min. in het midden van de oven. De ovenschotel is klaar zodra de kip gaar is en de zoete aardappel zacht is. Snijd de citroen in schijfjes. Garneer de ovenschotel met de schijfjes citroen en de overgebleven oregano.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via