Vegetarische spicy temaki met zilvervliesrijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische spicy temaki met zilvervliesrijst

Temaki is een sushisoort. Deze handrol heeft de vorm van een hoorntje en wordt vaak gevuld met sushirijst, maar in dit recept gaan wij voor een gezondere variant: vegetarische spicy temaki met zilvervliesrijst. Geen fan van pittig? Ga dan voor een normale mayonaise in plaats van wasabimayonaise.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische spicy temaki met zilvervliesrijst

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Meng vervolgens de rijst met de helft van de wasabimayonaise, peper en zout.
2
Schil en ontpit de avocado’s en mango’s en snijd deze in reepjes. Snijd de koriander fijn.
3
Knip de norivellen doormidden. Bedek de helft van een vel met rijst en leg hier een beetje koriander, 2 stukjes mango en 1 stukje avocado op. Rol op en gebruik de resterende wasabimayonaise om de rol dicht te plakken. Herhaal dit totdat je 10 rollen hebt.
4
Garneer tot slot met sesamzaad.

Wat is temaki precies?

Temaki sushi is een soort Japanse sushi, ook wel bekend als ‘handroll’. Het is gemaakt van nori (gedroogd zeewier) gevuld met sushirijst en diverse ingrediënten zoals vis, groenten en sauzen.

Hoe eet je temaki?

Temaki sushi wordt meestal met de hand gegeten. Je kunt het beste beginnen door de temaki vast te houden aan de brede kant en het puntige uiteinde naar boven te houden. Dip de punt van de temaki in sojasaus en breng het dan naar je mond en eet het op.

Hoe kun je het beste temaki rollen?

Het rollen van temaki sushi is eigenlijk heel eenvoudig. Je legt een vel nori op een bamboematje en bedekt de helft met sushirijst en diverse ingrediënten. Rol het vel strak op en eindig met een puntige vorm. Snijd de rol doormidden en serveer direct.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Ei
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via