Print opties

Sluiten

Zalm en papillote met geroosterde seizoensgroenten

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwijder de onderkant van de paksoi en haal de stelen los. Snijd ongeveer 3 cm van de onderkant van de groene asperges. Halveer de prei en was deze kort onder koud water om het eventuele zand te verwijderen, snijd vervolgens in halve ringen van 5 mm dik. Snijd 4 plakjes van de citroen en bewaar de rest voor de mosterd dille dressing.
2
Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak de dille fijn. Pers het sap uit de resterende citroen en meng met de gehakte dille, mosterd, honing en 3 el olijfolie.
3
Kruid de zalm met de Verstegen Mix voor Zalm. Scheur 4 stukken aluminiumfolie en bakpapier af, leg dit op elkaar (met het aluminiumfolie aan de buitenkant) en maak in het midden van elk pakket een bedje van de prei en 1 el olijfolie. Leg hier de zalm, rozemarijn en de gesneden plakjes citroen op en vouw dit goed dicht, zodat het vocht er niet uit kan lopen. Steek de barbecue aan. Leg de zalm en papillote voor ongeveer 10-15 min. op de barbecue tot de gewenste garing. Gril ondertussen de asperges en paksoi gaar op de barbecue in 5 min.
4
Haal de zalm en papillote van de BBQ en serveer met de gegrilde groente en mosterd dille dressing.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.