Vegetarische gourmet

Vegetarisch gourmetten

Raclette Spiesjes

Laat vlees eens staan en probeer deze vegetarische gourmetrecepten. Ook voor niet-vegetariërs zijn deze recepten te lekker om niet te proberen. Op deze pagina inspireren we je met verrukkelijke kaasrecepten, gevarieerde groenterecepten en een toetje waar je ruimte voor wilt maken. Maak er een culinair vega gourmetfeestje van!

Auberginerolletjes Vega Gourmet

Auberginerolletjes met tomatentapenade

Een smaakvol gourmetrecept dat niet mag ontbreken op tafel. De aubergine zit vol met pittige olie en een tomatentapenade. Zo heb je een smaakvol en kleurrijk gerecht op je bord.  Makkelijk, simpel en onwijs lekker!

Voor de kaasliefhebbers

Met kaas kan je alle kanten op! Wij hebben deze heerlijke kaasrecepten met verschillende soorten kaas voor je klaarstaan om je avond nóg smakelijker te maken.

gevulde champignons

Gevulde champignons met een twist

Een klein hapje met zoveel smaak, dat is deze gevulde champignon. Dankzij de spinazie, roquefort en walnoten kunnen jouw gasten hier geen genoeg van krijgen!

Appel Speculaascrumble Vega Gourmet

Appel-speculaascrumble met slagroom

Vol na een avond gourmetten? Begrijpelijk, maar er is vast nog ruimte voor een hemels toetje! Tover in een paar minuten deze lekkere appel-speculaascrumble op je bord, inclusief flinke toef slagroom. Wedden dat je hier geen genoeg van kan krijgen?

Niets is lekkerder dan een frisse salade naast het gourmetten! Het zorgt voor een fijne afwisseling tussen al het andere lekkers van het gourmetstel. Verras je gasten eens met een caprese salade met perziken of een bietjes salade met lekkere mandarijnen en walnoten, dat staat meteen feestelijk. Vergeet niet de salade met geroosterde portobello en Hüttenkase voor de afwisseling!

Mas Belles Eaux Languedoc Blanc
Wijntip van Yves

Mas Belles Eaux Languedoc Blanc

De Vegetarisch keuken is vandaag de dag zo veelzijdig dat ook bij een vegetarisch gourmet ontzettend veel smaken samenkomen. Bij veel gerechten met groenten wil je de wijn niet te overheersend hebben, daarom zou ik zeker voor een witte wijn kiezen, mits deze voldoende structuur en vettigheid heeft. De Mas Belles Eaux Languedoc Blanc heeft wat mij betreft een enorm gastronomisch bereik. Deze prachtige wijn wordt gemaakt van lokale druivenrassen als Vermentino, Clairette en Roussanne afkomstig van een kleine wijngaard ten noorden van Narbonne in het zuiden van Frankrijk. Schenk de wijn zeker niet te koud. Een graad of 12 volstaat.

Pizzapuntjes voor de vegetarische gourmet

Wie zegt dat je voor een pizza een oven nodig hebt? Maak dit lekkere vegetarische hapje en breng deze pizzapunt helemaal zelf op smaak met extra toevoeging van jouw favorieten ingrediënten & kruiden.