gevulde champignons
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde champignons met spinazie, walnoten & roquefort

Een heerlijk vegetarisch hapje van gevulde champignons doet het altijd goed tijdens een avond gourmetten. De aardse smaak van spinazie in combinatie met de pittige, romige smaak van Roquefort en krokante walnoten zorgt voor een smaakexplosie in de mond.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gevulde champignons met spinazie, walnoten & roquefort

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwijder de steeltjes van de champignons en bewaar deze. Kook de champignons 5 min. voor en spoel koud af.
2
Hak de steeltjes van de champignons fijn. Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Hak de walnoten grof.
3
Verwarm de olijfolie in een grote bakpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan op middelhoog vuur.
4
Voeg de gehakte champignonsteeltjes en walnoten toe en bak 2 min. mee.
5
Voeg de spinazie toe en bak 3 min. mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
6
Vul de champignons voor 2/3 met het mengsel. Verkruimel de Roquefort over de bovenkant van de champignons.
7
Bak de champignons ongeveer 6 min. op de bakplaat.

Tip: vind je Roquefort iets te sterk van smaak? Kies dan voor een kaas met een wat zachtere smaak. Goede alternatieven zijn Blue Stilton uit Engeland of Bleu d’Avergne uit Frankrijk. Heerlijk bij vegetarische recepten!

Koning onder de blauwader kazen

Roquefort is een Franse blauwader kaas gemaakt van rauwe schapenmelk en wordt ook wel ‘koning onder de blauwader kazen’ genoemd. De naam is dan ook beschermd sinds 1925: alleen kaas uit de regio van Roquefort mag deze naam dragen.

De rijping van de kaas vindt al eeuwenlang plaats in de grotten van Roquefort. Tijdens het rijpen ontstaan er gisten. Om de gassen uit de kaas te laten ontsnappen, steken ze met grote naalden gaatjes. De schimmel kan zich hierdoor goed ontwikkelen en uiteindelijk zijn dit de beroemde blauwe aders.

De kaas is zacht van structuur met een pittige smaak. Geliefd op een kaasplank, maar ook in de keuken! Het geeft nét dat beetje extra pit aan een gerecht, zoals bij deze gevulde champignons.

Mas Belles Eaux Languedoc Blanc
Wijntips van Yves

Mas Belles Eaux Languedoc Blanc

De Vegetarisch keuken is vandaag de dag zo veelzijdig dat ook bij een vegetarisch gourmet ontzettend veel smaken samenkomen. Bij veel gerechten met groenten wil je de wijn niet te overheersend hebben, daarom zou ik zeker voor een witte wijn kiezen, mits deze voldoende structuur en vettigheid heeft. De Mas Belles Eaux Languedoc Blanc heeft wat mij betreft een enorm gastronomisch bereik. Deze prachtige wijn wordt gemaakt van lokale druivenrassen als Vermentino, Clairette en Roussanne afkomstig van een kleine wijngaard ten noorden van Narbonne in het zuiden van Frankrijk. Schenk de wijn zeker niet te koud. Een graad of 12 volstaat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via