Appel Speculaascrumble Met Slagroom
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Appel-speculaascrumble met slagroom

Na een heerlijk avondje gourmetten is er altijd nog ruimte voor iets zoets. Wat dacht je van deze appel-speculaascrumble met slagroom? Normaal maak je dit gerecht in de oven, maar het is ook heel makkelijk te maken op het gourmetstel. Binnen een mum van tijd serveer jij een winters dessert en dartelt de geur van warme appel, kaneel en speculaas door het huis.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept appel-speculaascrumble met slagroom

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de appels in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Pers het sap uit de citroen. Meng het citroensap en de kaneelsuiker door de appel.
2
Verkruimel de speculaas en meng met de muesli.
3
Klop de slagroom samen met de kristalsuiker lobbig tot ongeveer de dikte van Griekse yoghurt.
4
Bak de blokjes appel 2 tot 4 min. op de bakplaat en schep regelmatig om. Bak de krokante muesli 2 min. mee.
5
Schep de appelblokjes en muesli op een bord. Serveer met een flinke eetlepel slagroom.

Tip: ook lekker met noten (bijvoorbeeld pecannoten) door de crumble en een bolletje ijs ernaast.

Welke appel gebruik je?

Het kiezen van de juiste appelsoort is voor het maken van een appelcrumble erg belangrijk. De appel wordt namelijk gebakken en niet alle appels zijn daarvoor geschikt. Voor dit recept gebruik je Elstar appels. Deze stevige appel is niet te sappig, waardoor de friszoete smaak behouden blijft.

Hoewel je voor maken van een appeltaart het beste Goudreinetten of Jonagold kunt gebruiken, zijn deze appels minder geschikt voor een appel-speculaascrumble. Ze verliezen namelijk veel vocht tijdens het bakken op het gourmetsel, waardoor de smaak minder lekker is. Kies dus in dit geval voor Elstar appels en geniet van een heerlijke, warme appel-speculaascrumble!

Mas Belles Eaux Languedoc Blanc
Wijntip van Yves

Mas Belles Eaux Languedoc Blanc

De Vegetarisch keuken is vandaag de dag zo veelzijdig dat ook bij een vegetarisch gourmet ontzettend veel smaken samenkomen. Bij veel gerechten met groenten wil je de wijn niet te overheersend hebben, daarom zou ik zeker voor een witte wijn kiezen, mits deze voldoende structuur en vettigheid heeft. De Mas Belles Eaux Languedoc Blanc heeft wat mij betreft een enorm gastronomisch bereik. Deze prachtige wijn wordt gemaakt van lokale druivenrassen als Vermentino, Clairette en Roussanne afkomstig van een kleine wijngaard ten noorden van Narbonne in het zuiden van Frankrijk. Schenk de wijn zeker niet te koud. Een graad of 12 volstaat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via