Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan nét even anders: gevuld stokbrood Caprese. Een zelfgemaakte variant op kant-en-klaar kruidenstokbrood. Tijdens een avond gourmetten mag een gevuld stokbrood met tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes niet ontbreken. Plaats het geheel even in de oven om de mozzarella te laten smelten en buon appetito!
Tip: geef je eigen draai aan het vegetarische recept en vul de stokbrood met jouw favoriete ingrediënten! Maak bijvoorbeeld een pizzavariant of tuna melt en tover met een paar ingrediënten een verrassend stokbroodje op tafel.
De combinatie tomaat, mozzarella en basilicum staat bekend als Caprese, een traditioneel koud voorgerecht uit Italië. De herkomst en naam komen van het beroemde eiland Capri. Daarnaast staat Caprese met de rode tomaten, witte mozzarella en groene basilicum symbool voor de Italiaanse vlag en keuken.
Heb je nog ingrediënten over? Maak dan een salade caprese. Snijd de mozzarella en tomaat in plakken en leg ze om-en-om op een bord. Strooi er wat basilicumblaadjes overheen en dresseer met olijfolie en zwarte peper naar wens.
Ook pesto is terug te vinden in veel gerechten. Bijvoorbeeld deze lekkere pasta pesto! Maar ook vaak in lunchgerechten, zoals deze toast met pesto en mozzarella. Ook kan je pesto maken van andere groenten, zoals deze gnocchi met doperwten pesto.
Deze stokbrood caprese is ontzettend makkelijk zelf te maken en ideaal om als bijgerecht te serveren. Wil je nog meer inspiratie voor recepten die makkelijk te bereiden en heel erg lekker zijn? Neem een kijkje op de makkelijke recepten of lekkere recepten pagina en ontdek het zelf!
De Vegetarisch keuken is vandaag de dag zo veelzijdig dat ook bij een vegetarisch gourmet ontzettend veel smaken samenkomen. Bij veel gerechten met groenten wil je de wijn niet te overheersend hebben, daarom zou ik zeker voor een witte wijn kiezen, mits deze voldoende structuur en vettigheid heeft. De Mas Belles Eaux Languedoc Blanc heeft wat mij betreft een enorm gastronomisch bereik. Deze prachtige wijn wordt gemaakt van lokale druivenrassen als Vermentino, Clairette en Roussanne afkomstig van een kleine wijngaard ten noorden van Narbonne in het zuiden van Frankrijk. Schenk de wijn zeker niet te koud. Een graad of 12 volstaat.
Caprese is een traditioneel voorgerecht afkomstig uit Italië. Het bestaat uit plakken gesneden tomaat en mozzarella. Vervolgens wordt het ook nog belegd met groene basilicum. Een leuk weetje: met deze kleuren staat het symbool voor de Italiaanse vlag.
Bij voorkeur worden de smakelijke Coeur de Boeuf tomaten geadviseerd bij caprese. Deze tomaatsoort lijkt een beetje op de vleestomaat.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment