Zin om te bakken? Ga aan de slag met alfajores! Alfajores zijn Argentijnse koekjes die wat weg hebben van de bekende Franse macarons. Het zijn 2 brosse koekjes met daartussen een heerlijke crème van dulce de leche. Die maken we natuurlijk gemakkelijk zelf, het kost alleen even wat tijd om deze karamelsaus te maken!
Tip: schep de dulce de leche in een spuitzak met een glad spuitmondje. Dit is niet noodzakelijk maar werkt wel het makkelijkst bij het vullen van de koekjes.
Alfajores zijn heerlijke zoete lekkernijen die bestaan uit twee zachte koekjes met een vulling van dulce de leche, een gezoete melkachtige karamel. De koekjes worden meestal gemaakt van bloem, maïzena, suiker, boter en eieren. Ze worden vaak bedekt met poedersuiker of kokosrasp.
Alfajores zijn populair in verschillende Latijns-Amerikaanse landen, waaronder Argentinië, Peru, Uruguay, Chili en Mexico. In deze landen zijn er ook regionale variaties van alfajores. In Argentinië bijvoorbeeld, worden de koekjes vaak bedekt met chocolade of glazuur, terwijl ze in Uruguay en Peru meestal worden bestrooid met poedersuiker. Ook in Nederland zijn alfajores steeds populairder. Wist je dat deze koekjes de lievelingskoekjes zijn va onze koningin? De koekjes komen ten slotte uit haar thuisland!
Naast alfajores zijn er nog meer lekkernijen met karamel in de hoofdrol. Wat dacht je van caramel shortbread, ook bekend als Millionaire’s shortbread? Dit koekje bestaat uit een laagje kruimelige koekjes, een dikke laag karamel en een topping van chocolade. Of wat dacht je van karamel en zeezout, verwerkt in bonbons met dadels en chocolade? Een betere combinatie kun je niet krijgen! Maak ze plantaardig door vegan chocolade te gebruiken. Of ga all the way met karamel en maak een karameltaart zonder toegevoegde suikers. Heerlijk van smaak, krokant door de nootjes en ietsjes gezonder.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment