In samenwerking met:
Banh Mi Met Crispy Tofu En Geroosterde Wortelschijfjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Bánh mì met crispy tofu en geroosterde wortelschijfjes

Deze bánh mì met crispy tofu en geroosterde wortelschijfjes van Marley Spoon is een verrassende vegetarische twist op de klassieke Vietnamese sandwich. Van oorsprong wordt dit gerecht rijkelijk belegd met vlees, maar wij kiezen voor een Oosterse vleesvervanger: crispy tofu! Het is een perfect gerecht voor een gezonde lunch, boordevol smaak en textuur.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept bánh mì met crispy tofu en geroosterde wortelschijfjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Neem de tofu uit de verpakking, dep droog en snijd hem in de lengte in ca. 1-1,5 cm dikke plakken. Schil en rasp de gember boven een kom fijn en voeg de sojasaus en tofuplakken toe. Hussel om en zet de tofu opzij tot gebruik.
2
Schil ondertussen de winterpeen en snijd in dunne schijfjes. Verdeel de wortelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met 2/3 van de olijfolie, peper en zout. Rooster 15 tot 20 min. boven in de oven tot goudbruin en gaar. Verdeel de pistoletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 8 tot 10 min. in de oven. Laat afkoelen tot gebruik.
3
Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller dunne linten van de komkommer en doe in een kom. Voeg de gesneden groentenmix toe in een andere kom. Breng in een kleine kookpan de azijn, het water, de kristalsuiker en het zeezout aan de kook en roer goed door. Giet de helft over de komkommer en de rest over de groentenmix.
4
Meng de vegan mayonaise met 1/3 van de sriracha. Hak de koriander grof. Pluk de muntblaadjes en hak fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en hak grof.
5
Verhit de overige olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Neem de tofu uit de kom en laat uitdruppen. Bak de plakken tofu in 2-3 min. per zijde goudbruin en knapperig. Beweeg de tofu zo min mogelijk tijdens het bakken.
6
Giet de komkommer en groentenmix af. Snijd de pistolet open en besmeer met een laagje srirachamayonaise. Beleg met de gebakken tofu en 1/3 van de komkommer, groentenmix, verse kruiden en chilipeper. Herhaal deze stap voor de andere pistolet. Meng de overgebleven komkommer, groentenmix en kruiden tot en slaw. Serveer de Bánh mì met de wortelschijfjes, overige sriracha en slaw.

Wat is bánh mì?

Bánh mì is een heerlijke Vietnamese sandwich, gevuld met vlees, groenten en sauzen. Maar wist je dat je deze sandwich ook vegetarisch kunt maken? In dit recept vervangen we het vlees door knapperige tofu en voegen we geroosterde wortelschijfjes toe voor extra smaak en textuur. Dit gerecht is perfect voor een heerlijke lunch of een lichte maaltijd en is een geweldige manier om nieuwe smaken te ontdekken.

De veelzijdigheid van tofu

Wat eten we vandaag? Tofu! Tofu is een geweldige vervanger voor vlees, omdat het eiwitrijk en gemakkelijk te bereiden is. Het heeft een neutrale smaak, waardoor het gemakkelijk te combineren is met verschillende kruiden en sauzen. In dit recept wordt de tofu gebakken tot hij knapperig en goudbruin is, wat een heerlijke textuur geeft aan de sandwich. Naast deze crispy tofu sandwich kun je tofu ook gebruiken voor vegan scrambled ‘eggs’, waarbij de tofu wordt gemarineerd met kurkuma en kerrie en wordt geserveerd als vervanger van ei.

Geroosterde wortelschijfjes: een verrassende toevoeging

Wortels zijn niet alleen gezond, maar ook erg lekker. Door ze te roosteren in de oven krijgen ze een zoete smaak en een knapperige textuur. Dit maakt ze de perfecte toevoeging aan de bánh mì sandwich. Samen met de knapperige tofu en de verse groenten zorgt dit voor een heerlijke combinatie van smaken en texturen.

Meer vegetarische recepten

Laat je inspireren door de vele andere vegetarische recepten. Op onze pagina vind je een groot aanbod van lekkere hoofdgerechten, lunchgerechten, tussendoortjes en nog veel meer.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?