Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Uiensoep uit de slowcooker

Uiensoep uit de slowcooker is een eenvoudig te bereiden gerecht waarbij de uien langzaam karamelliseren voor een diepe, zoete smaak. Door het lange garen in de slowcooker worden de smaken intens en krijgt de soep een rijke, hartige basis. Serveer met kaasbroodjes met gruyère en cheddar en de maaltijd is compleet!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept uiensoep uit de slowcooker

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
8u 0min
Totale tijd
8u 20min
Kookmodus
1
Zet de slowcooker aan op de lage stand en smelt de roomboter in de slowcooker.
2
Pel en snijd de ui in kwart ringen en pel en hak de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook en suiker toe aan de slowcooker en mix door elkaar. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet de slowcooker 5 uur op de lage stand en roer halverwege eenmaal door.
3
Voeg na 5 uur de tijm, groentebouillon en ketjap manis toe en roer door. Zet de slowcooker aan voor 3 uur op de lage stand. Proef de soep en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
4
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Snijd het stokbrood in schuine plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi het stokbrood met de gruyère, cheddar en wat peper en zout. Schuif voor 5 min. in de oven totdat de kaas is gesmolten.
5
Verdeel de uiensoep over de kommen en garneer met de kaasbroodjes.

Hartverwarmende soepen voor iedere dag

Er is niets zo lekker als een kopje soep op een koude dag. Zo’n hartverwarmende soep waarmee je jezelf helemaal op kan warmen na een lange wandeling. Op Eatertainment hebben we tal van recepten voor je klaarstaan. Van een romige courgettesoep tot klassiekers als tomatensoep, kippensoep en groentesoep. Soepen kan je ook op ieder moment van de dag nuttigen. Of je het nu als lunch recept serveert of als een recept voor het avondeten, een soep is hét antwoord op de vraag ‘Wat eten vandaag?’.

Omdat de keuze reuze is, zetten wij onze favoriete soepen voor je op een rijtje. Zo is deze Jordaanse soep met linzen een verrassende soep om te proberen. Met smaakmakers als saffraan en ras el hanout is dit een soep waar je niet snel aan denkt, maar geloof ons: het is een onwijs lekker recept om te maken! Het is ook nog eens een geheel vegetarisch recept waarbij je geen enkel moment het stukje vlees of vis mist. Deze zoete aardappelsoep met brood is trouwens ook heerlijk om te maken voor het diner. De zoete aardappel zorgt ervoor dat de soep goed vult.

Liever een wat lichtere soep als lunchgerecht of voorgerecht? Probeer dan eens ajo blanco, een frisse witte soep gemaakt met knoflook en amandelen. Wij gaan voor een frisse soep met bolletjes meloen, komkommer en geroosterde amandelschilfers. Of wat dacht je van een romige preisoep? Dit makkelijke recept valt niet te zwaar op de maag en is ideaal als lichte lunch of smaakvol voorgerecht.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?