Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Keukengerei
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
3u 20min
Totale tijd
4u 10min
1
Voeg de gist, het warme water en 1 tl suiker toe aan een mengkom en laat 10 min. staan totdat het geheel begint te borrelen.
2
Verwarm in een steelpan de melk en haal vervolgens van het vuur. Voeg de overige suiker en boter toe en roer totdat de suiker is opgelost, de boter is gesmolten en de melk lichtelijk is afgekoeld.
3
Zet een deeghaak in een keukenmachine. Meng het gist- en melkmengsel, 3 eieren, zout en de helft van de bloem in de keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg de rest van de bloem in delen toe en meng het deeg 5 à 7 min. totdat het deeg glad en elastisch is.
4
Haal het deeg uit de keukenmachine en vorm een bal. Vet een mengkom in met zonnebloemolie en plaats het deeg in de kom. Bedek met vershoudfolie en een vochtige theedoek. Laat 2 uur rusten op kamertemperatuur. Na 2 uur is het deeg verdubbeld in hoeveelheid. Druk het deeg voorzichtig aan met je handen zodat er lucht kan ontsnappen. Verdeel het deeg in 46 gelijke bollen ter grote van een pingpongbal.
5
Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Haal de deksel van de camembert, maar laat de camembert in de houten verpakking zitten. Verwijder eventueel papier wel. Plaats de camembert in het midden van een ovenschaal. Verdeel de bollen deeg om de camembert in 2 ringen. Van de overige bollen deeg kun je een extra kerstbrood bakken. Plaats vervolgens weer een vochtige theedoek over de broodkrans en laat 1 uur rijzen.
6
Verwarm de oven voor op 190°C. Kluts het overige ei los en besmeer de broodkrans met ei. Snijd de camembert in en verdeel de honing hierover. Bak de broodkrans 20 min. in de oven, totdat deze goudbruin is gekleurd. Haal vervolgens uit de oven en laat iets afkoelen.
7
Snijd de tijm fijn en hak de rozemarijn in kleinere takjes. Verdeel de tijm over de camembert en garneer het brood met de rozemarijn en granaatappelpitjes. Serveer met de andere gerechten van de verrassende brunchtafel.
Broodkrans
Broodkrans
Domaine Paret Valvigneyre Blanc 2016
Wijntip van Yves

Domaine Paret Valvigneyre Blanc 2016

Meer inspiratie

Wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone
Lunch & brunch
Wentelteefjes van suikerbrood met pompoenspread en mascarpone
20 min
Broodje Zelfgemaakte Eiersalade Met Spekjes
Lunch & brunch
Broodje zelfgemaakte eiersalade met spekjes
15 min
Toast Met Guacamole En Ei
Lunch & brunch
Toast met guacamole en ei
10 min
Pompoenbroodjes
Lunch & brunch
Pompoenbroodjes
1u 45min
Toast Met Rosbief En Smash Van Erwten En Edamame Bonen
Lunch & brunch
Toast met rosbief en ‘smash’ van erwten en edamame bonen
15 min
Vegan Bruschetta Met Zuurdesembrood
Lunch & brunch
Bruschetta met zuurdesembrood
10 min
Blt Sandwich Deluxe
Lunch & brunch
BLT sandwich deluxe
15 min
6x makkelijke recepten
Lunch & brunch
Toast met pesto, mozzarella en parmaham
5 min
Broodje pittige kip
Lunch & brunch
Broodje pittige kip
15 min
Broodje kruidige kip
Lunch & brunch
Broodje kruidige kip
15 min
Club Sandwich Met Avocado Biet En Kip
Lunch & brunch
Club sandwich met avocado, biet en kip
10 min
Broodje tapas kip
Borrelhapjes & snacks
Broodje tapas kip
15 min
Broodje tapas tonijn
Borrelhapjes & snacks
Broodje tapas tonijn
15 min
Broodje tapas kaas
Borrelhapjes & snacks
Broodje tapas kaas
15 min
Pita Kip Ketjap Met Muntsaus
Hoofdgerechten
Pita kip ketjap met muntsaus
20 min
Rijkelijk Belegde Desembroodjes
Lunch & brunch
Rijkelijk belegde desembroodjes
30 min
Poboys Met Krokante Kip En Koolsalade
Lunch & brunch
Po’boys met krokante kip en koolsalade
20 min
Naanbrood Met Geitenkaas En Vijgen Van Brandpunt
Lunch & brunch
Naanbrood met geitenkaas en vijgen van Brandpunt
20 min
Zomerse Sandwich Met Brie En Aardbei
Ontbijt
Zomerse sandwich met brie en aardbei
10 min
Flatbread Met Aardbeien In Limoensiroop
Lunch & brunch
Flatbread met aardbeien in limoensiroop
10 min
Kip Dragon Focaccia
Lunch & brunch
Kip-dragon focaccia
25 min
Focaccia Met Bieslook Uienringen En Asperges
Borrelhapjes & snacks
Focaccia met bieslook, uienringen en asperges
25 min
Wentelteefjes Met Lemon Curd Kokosyoghurt En Blauwe Bessen
Ontbijt
Wentelteefjes met lemon curd, kokosyoghurt en blauwe bessen
15 min
Babi Pangang Buns
Hoofdgerechten
Babi pangang buns
30 min
Borrelbrood Met Kazen Knoflook En Peterselie
Borrelhapjes & snacks
Borrelbrood met kazen, knoflook en peterselie
10 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Borrelhapjes & snacks
Lunch & brunch
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis
Soort
Brood & Sandwiches

Gemaakt door Eatertainment

Delen via