Broodkrans met camembert
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Broodkrans met camembert

Deze heerlijke broodkrans is een echte eye-catcher op tafel! Het zachte brood heeft een lichtzoete smaak en is vergelijkbaar met briochebrood. De krans is perfect om te serveren in een groter gezelschap, iedereen kan gemakkelijk een bolletje van het brood afscheuren.

Serveer dit gerecht samen met de andere gerechten van onze verrassende brunchtafel voor een complete brunch.

Mijn menu planner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Keukengerei

Recept broodkrans met camembert

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
3u 20min
Totale tijd
4u 10min
1
Voeg de gist, het warme water en 1 tl suiker toe aan een mengkom en laat 10 min. staan totdat het geheel begint te borrelen.
2
Verwarm in een steelpan de melk en haal vervolgens van het vuur. Voeg de overige suiker en boter toe en roer totdat de suiker is opgelost, de boter is gesmolten en de melk lichtelijk is afgekoeld.
3
Zet een deeghaak in een keukenmachine. Meng het gist- en melkmengsel, 3 eieren, zout en de helft van de bloem in de keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg de rest van de bloem in delen toe en meng het deeg 5 à 7 min. totdat het deeg glad en elastisch is.
4
Haal het deeg uit de keukenmachine en vorm een bal. Vet een mengkom in met zonnebloemolie en plaats het deeg in de kom. Bedek met vershoudfolie en een vochtige theedoek. Laat 2 uur rusten op kamertemperatuur. Na 2 uur is het deeg verdubbeld in hoeveelheid. Druk het deeg voorzichtig aan met je handen zodat er lucht kan ontsnappen. Verdeel het deeg in 46 gelijke bollen ter grote van een pingpongbal.
5
Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Haal de deksel van de camembert, maar laat de camembert in de houten verpakking zitten. Verwijder eventueel papier wel. Plaats de camembert in het midden van een ovenschaal. Verdeel de bollen deeg om de camembert in 2 ringen. Van de overige bollen deeg kun je een extra kerstbrood bakken. Plaats vervolgens weer een vochtige theedoek over de broodkrans en laat 1 uur rijzen.
6
Verwarm de oven voor op 190°C. Kluts het overige ei los en besmeer de broodkrans met ei. Snijd de camembert in en verdeel de honing hierover. Bak de broodkrans 20 min. in de oven, totdat deze goudbruin is gekleurd. Haal vervolgens uit de oven en laat iets afkoelen.
7
Snijd de tijm fijn en hak de rozemarijn in kleinere takjes. Verdeel de tijm over de camembert en garneer het brood met de rozemarijn en granaatappelpitjes. Serveer met de andere gerechten van de verrassende brunchtafel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie