Caeser Dressing
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Caesar dressing

Ben jij ook zo fan van de dressing die je in een caesarsalade proeft? Maak dan deze klassieke caesar dressing met ansjovis! Met slechts een aantal ingrediënten zet jij deze heerlijke dressing op tafel. Lekker voor bij een salade of op een sandwich met kipfilet.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept caesar dressing

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Pel de knoflook en pers uit of hak heel fijn. Snijd de ansjovisfilets fijn. Pers de citroen uit. Meng met een garde de knoflook en ansjovisfilets met de eidooier, mosterd en citroensap.
2
Voeg druppel voor druppel de zonnebloemolie toe aan het mengsel en blijf kloppen zodat je een mayonaise-achtige substantie krijgt.

Tip: dressings worden lekkerder wanneer ze even staan. Ideaal dus als je deze caesar dressing 1 dag van tevoren maakt!

Bewaartip: heb je dressing over? Gooi het niet weg, maar bewaar het afgesloten in de koelkast. Deze caesar dressing kun je maximaal 2-3 dagen bewaren.

Tip: deze heerlijke caesar dressing is natuurlijk perfect te combineren met een caesarsalade.

Tip: is de dressing te dik om over de salade te sprenkelen? Verdun de dressing dan met een beetje water tot de gewenste dikte.

De heerlijke smaak van de caesar dressing

Caesar dressing is een heerlijke, romige dressing die zijn oorsprong vindt in de beroemde Caesar salade. Het kenmerkende ingrediënt van deze dressing is ansjovisfilet, waardoor het een unieke en hartige smaak krijgt.

De Caesar dressing vindt zijn oorsprong in Tijuana, Mexico, waar de Italiaanse immigrant Caesar Cardini in de jaren 1920 een restaurant runde. Op een drukke dag in zijn restaurant bedacht Cardini een nieuwe salade om zijn gasten te verrassen. Hij gebruikte ingrediënten die hij nog voorhanden had, zoals ansjovis, knoflook, Parmezaanse kaas, Worcestershiresaus, olijfolie, citroensap en een gepocheerd ei. Hij mengde deze ingrediënten tot een smakelijke dressing en serveerde deze over een bedje van Romeinse sla, croutons en Parmezaanse kaas. De salade werd een instant hit en al snel begonnen andere restaurants het gerecht te kopiëren.

De naam ‘Caesar dressing’ is afgeleid van Caesar Cardini’s achternaam en zijn creatie van de salade en dressing. Het werd al snel een populaire dressing in de Verenigde Staten en verspreidde zich over de hele wereld. Hoewel er in de loop der jaren enkele variaties op de originele Caesar dressing zijn ontstaan, blijft de basis met ansjovisfilet een essentieel onderdeel van deze heerlijke dressing.

Caesar dressing op basis van ansjovisfilet voegt een rijke umami-smaak toe aan salades en is geliefd bij veel liefhebbers van hartige smaken. Of je nu een Caesar salade maakt of de dressing gebruikt in bijvoorbeeld deze heerlijke wraps van Beemster 30+ belegen, het voegt zeker een heerlijke twist toe aan je gerechten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Dressings
Cuisine
Grieks
Soort
Dressing
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via