Kan jij een lekkere caesarsalade wel waarderen? Dan moet je deze variant absoluut een keertje proberen! Wij geven de salade een twist met gegrilde baby romaine sla voor een knapperige bite. De salade wordt afgetopt met zelfgemaakte croutons en een klassieke dressing van ansjovis.
Een klassieker op de menukaart in vele restaurants: caesarsalade. Maar wat zit er in een caesar salade en wat mag er absoluut niet ontbreken in de orginele caesarsalade? Een klassieke caesar salade bestaat uit romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en worcestersaus. Tegenwoordig wordt er vaak een saladedressing van ansjovis, knoflook en wat Parmezaanse kaas gemaakt. Deze heerlijke dressing is iets wat niet mag ontbreken in deze caesarsalade. In dit recept geven we de salade een twist door gegrilde baby romaine sla te gebruiken. Zo krijgt de salade een extra knapperige bite.
Hoewel je zou denken dat caesarsalade is vernoemd naar Julius Caeser, maar dit is niet zo! Waarom de caesarsalade dan zo heet, leggen we je graag uit. In het Mexicaanse Tijuana werkte de Italiaanse chef-kok Cesare Cardini. Op een drukke dag had de chef-kok niet alle ingrediënten in huis, dus creëerde hij een salade met slechts zes ingrediënten: de klassieke caesarsalade. Gasten kwamen terug voor deze salade en toen wist Cesare het zeker: deze salade is bijzonder. Sinds die dag heeft deze salade caesarsalade. Hier komt de caesarsalade dus vandaan!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment