Caesarsalade Met Ansjovisdressing
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Caesarsalade met ansjovisdressing

Kan jij een lekkere caesarsalade wel waarderen? Dan moet je deze variant absoluut een keertje proberen! Wij geven de salade een twist met gegrilde baby romaine sla voor een knapperige bite. De salade wordt afgetopt met zelfgemaakte croutons en een klassieke dressing van ansjovis.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept caesarsalade met ansjovisdressing

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pers 1/3e van de knoflook uit, snijd de ansjovisfilets fijn en meng met de eidooier, mosterd en het citroensap. Voeg druppel voor druppel de zonnebloemolie toe en blijf kloppen zodat je een mayonaise-achtige substantie krijgt.
2
Kook de eieren 6 à 8 min. Laat schrikken met ijskoud water en zet apart. Scheur grove stukken van de ciabatta om croutons van te maken.
3
Verhit olijfolie in een grote pan en voeg hier de takjes rozemarijn en overige teentjes knoflook aan toe. Bak de croutons krokant en goudbruin in 8 min.
4
Verwarm ondertussen een grillpan op hoog vuur. Halveer de baby romaine sla in de lengte, besmeer met een klein beetje olie en grill de sla circa 4 min. aan de platte kant.
5
Pel en halveer de eieren. Schaaf de Parmezaanse kaas zodat er kaassnippers ontstaan.
6
Verdeel de gegrilde sla, croutons, eieren en Parmezaanse kaas over 2 borden. Top de salade af met tuinkers en de ansjovisdressing. Tip: is de dressing te dik om over de salade te sprenkelen? Verdun deze dan met een beetje water.

Wat zit er in een caesarsalade en wat mag zeker niet ontbreken?

Een klassieker op de menukaart in vele restaurants: caesarsalade. Maar wat zit er in een caesar salade en wat mag er absoluut niet ontbreken in de orginele caesarsalade? Een klassieke caesar salade bestaat uit romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en worcestersaus. Tegenwoordig wordt er vaak een saladedressing van ansjovis, knoflook en wat Parmezaanse kaas gemaakt. Deze heerlijke dressing is iets wat niet mag ontbreken in deze caesarsalade. In dit recept geven we de salade een twist door gegrilde baby romaine sla te gebruiken. Zo krijgt de salade een extra knapperige bite.

Waar is de caesarsalade naar vernoemd?

Hoewel je zou denken dat caesarsalade is vernoemd naar Julius Caeser, maar dit is niet zo! Waarom de caesarsalade dan zo heet, leggen we je graag uit. In het Mexicaanse Tijuana werkte de Italiaanse chef-kok Cesare Cardini. Op een drukke dag had de chef-kok niet alle ingrediënten in huis, dus creëerde hij een salade met slechts zes ingrediënten: de klassieke caesarsalade. Gasten kwamen terug voor deze salade en toen wist Cesare het zeker: deze salade is bijzonder. Sinds die dag heeft deze salade caesarsalade. Hier komt de caesarsalade dus vandaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via