Caesarsalade Met Ansjovisdressing
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Caesarsalade met ansjovisdressing

Kan jij een lekkere caesarsalade wel waarderen? Dan moet je deze variant absoluut een keertje proberen! Wij geven de salade een twist met gegrilde baby romaine sla voor een knapperige bite. De salade wordt afgetopt met zelfgemaakte croutons en een klassieke dressing van ansjovis.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept caesarsalade met ansjovisdressing

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Pers 1/3e van de knoflook uit, snijd de ansjovisfilets fijn en meng met de eidooier, mosterd en het citroensap. Voeg druppel voor druppel de zonnebloemolie toe en blijf kloppen zodat je een mayonaise-achtige substantie krijgt.
2
Kook de eieren 6 à 8 min. Laat schrikken met ijskoud water en zet apart. Scheur grove stukken van de ciabatta om croutons van te maken.
3
Verhit olijfolie in een grote pan en voeg hier de takjes rozemarijn en overige teentjes knoflook aan toe. Bak de croutons krokant en goudbruin in 8 min.
4
Verwarm ondertussen een grillpan op hoog vuur. Halveer de baby romaine sla in de lengte, besmeer met een klein beetje olie en grill de sla circa 4 min. aan de platte kant.
5
Pel en halveer de eieren. Schaaf de Parmezaanse kaas zodat er kaassnippers ontstaan.
6
Verdeel de gegrilde sla, croutons, eieren en Parmezaanse kaas over 2 borden. Top de salade af met tuinkers en de ansjovisdressing. Tip: is de dressing te dik om over de salade te sprenkelen? Verdun deze dan met een beetje water.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Melk
  • Ei
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via