yoghurtdressing
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Yoghurtdressing

Yoghurtdressing, je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je wilt, maar wist je dat je met slechts 4 ingrediënten al een heerlijke dressing hebt gemaakt? In dit recept kiezen we voor de combinatie van verse bieslook en volle yoghurt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept yoghurtdressing

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
Kookmodus
1
Snijd de bieslook fijn en meng samen met de yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
2
Serveer de yoghurtdressing bij een salade.

Tip: dressings worden lekkerder wanneer ze even staan. Ideaal dus als je deze yoghurtdressing 1 dag van tevoren maakt!

Bewaartip: heb je dressing over? Gooi het niet weg, maar bewaar het afgesloten in de koelkast. Deze yoghurtdressing kun je maximaal 2-3 dagen bewaren.

Tip: deze heerlijke yoghurtdressing past perfect bij deze salade Niçoise met verse tonijn. Een klassieke Franse salade waarbij er is gekozen voor verse tonijnsteak. De yoghurtdressing maakt het geheel helemaal af!

Simpel, maar oh zo lekker

Soms hoeft iets lekkers niet eens zo moeilijk te zijn. Zo maak je deze yoghurtdressing binnen 5 minuten door te kiezen voor 4 ingrediënten: bieslook, yoghurt, peper en zout. Door deze ingrediënten te mengen, krijg je een frisse dressing die past bij salades of als dipsaus voor reepjes groenten. Denk aan paprika, komkommer of wortels.

Naast deze makkelijke yoghurtdressing kun je nog meer ingrediënten toevoegen aan een dressing. Zo is de yoghurtdressing in dit recept gemaakt op basis van yoghurt, bosui, dille, mierikswortel, peper en zout. De krieltjes worden op smaak gemaakt met venkel en de zelfgemaakte yoghurtdressing, waarna het gerecht wordt afgemaakt met zalm-aspergerolletjes. Lekker om te maken voor de Paasbrunch of als borrelhapje tijdens het seizoen van de groene asperges.

Meer recepten met yoghurt

Met yoghurt kun je zoveel meer dan je denkt! Je kunt er bijvoorbeeld een lekkere dressing van maken, maar ook zonder andere toevoegingen serveren bij een zomerse orzosalade of zomerse couscoussalade met aardbeien. Of ga helemaal los met deze yoghurt brownies. De brownies worden gemaakt op basis van Griekse yoghurt, havermeel en kokosolie, waardoor deze yoghurt brownies iets gezonder zijn dan brownies gemaakt van roomboter en kristalsuiker. Geen fan van brownies? Maak dan deze abrikozen-yoghurt plaatcake. Door de toevoeging van yoghurt wordt de cake lekker luchtig. Haal verse abrikozen in huis voor een nog zoetere cake en het eindresultaat is verrukkelijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via