Zin in een makkelijke Aziatische salade of gerecht met noedels, maar heb je nog geen dressing? Maak dan deze eenvoudige Oosterse dressing. Op basis van sojasaus, oestersaus, gembersiroop en citroensap creëer je binnen no-time een smaakvolle dressing.
Tip: dressings worden lekkerder wanneer ze even staan. Ideaal dus als je deze Oosterse dressing 1 dag van tevoren maakt!
Bewaartip: heb je dressing over? Gooi het niet weg, maar bewaar het afgesloten in de koelkast. Deze Oosterse dressing kun je maximaal 4 dagen bewaren.
Tip: houd je wel van wat pit in een dressing? Voeg dan eventueel wat chilivlokken toe naar wens.
Variatietip: wist je dat je deze dressing ook kan gebruiken als marinade? Maak bijvoorbeeld deze zalm met oosterse roerbakgroenten en noedels, waarbij de zalm wordt gemarineerd in de dressing.
Sojasaus wordt gemaakt van een mengsel van gefermenteerde sojabonen, geroosterde granen, water en zout. Hier is een stapsgewijze beschrijving van hoe sojasaus wordt gemaakt:
Op deze manier worden er meerdere soorten sojasaus geproduceerd. Denk aan lichte sojasaus, maar ook aan donkere sojasaus en tamari.
Sojasaus wordt vaak gebruikt in roerbakgerechten, zoals roerbaknoedels met groenten en vlees, zoals kip of rundvlees. Het voegt smaak en zout toe aan het gerecht. Of wat dacht je van sushi? Sojasaus wordt vaak gebruikt als dipsaus. Meng het met wasabi voor wat extra pit. Sojasaus wordt vaak gebruikt als ingrediënt in marinades voor vlees, zoals kip, varkensvlees of rundvlees. Het helpt om het vlees te verzachten en te kruiden voordat het wordt gekookt of gegrild.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment