honing-mosterd dressing
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Honing-mosterd dressing

De smaken van honing en mosterd gaan erg goed samen, ideaal dus voor een dressing! Met maar een handjevol ingrediënten heb je zo een heerlijke dressing gemaakt. Lekker voor bij een salade, stuk vlees of zelfs in de soep. Waar ga jij deze honing-mosterd dressing bij serveren?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept honing-mosterd dressing

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Pers het sap uit de citroen. Meng met een garde het citroensap, witte wijnazijn, honing, mosterd en olijfolie tot een dressing.
2
Serveer de dressing bij een zomerse salade

Tip: dressings worden lekkerder wanneer ze even staan. Ideaal dus als je deze honing-mosterd dressing 1 dag van tevoren maakt!

Bewaartip: heb je dressing over? Gooi het niet weg, maar bewaar het afgesloten in de koelkast. Deze honing-mosterd dressing kun je maximaal 4 dagen bewaren.

Tip: deze honing-mosterd dressing past perfect bij deze zomerse salade met krokante asperges. De dressing geeft een frisse touch aan de salade.

Zoet en pittig tegelijkertijd: honing-mosterd

Honing-mosterd is een heerlijke combinatie van zoet en pittig die zorgt voor een smaakexplosie in de mond. Deze populaire dressing heeft zijn oorsprong in de culinaire tradities van verschillende culturen. Je kunt honing-mosterd gebruiken als dressing voor salades, marinade voor vlees zoals kip of varkensvlees, maar ook als dipsaus voor frietjes of kipnuggets is honing-mosterd een populaire optie. De combinatie van zoet en hartig passen perfect bij diverse gerechten.

De basis van honing-mosterd bestaat uit twee hoofdingrediënten: honing en mosterd. Honing is al eeuwenlang geliefd door zijn zoete en natuurlijke eigenschappen. Het wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen uit bloemen en het omzetten in de gouden, kleverige substantie die we kennen als honing. De zoetheid van honing brengt een aangename smaakdimensie aan deze dressing. Mosterd, aan de andere kant, voegt een scherpe en karakteristieke smaak toe aan een honing-mosterd dressing. Mosterdzaadjes worden gemalen en gemengd met azijn, water en andere smaakvolle ingrediënten om mosterd te creëren. Het resultaat is mosterd dat zowel pittig als aromatisch is, waardoor het een perfecte aanvulling is op de zoetheid van honing.

Nog meer recepten met honing-mosterd

Naast een dressing van honing-mosterd kun je er ook voor kiezen om een heerlijke honing-mosterd marinade te maken. Zo maken we in dit recept rosbief met een honing-mosterdkorst. De zelfgemaakte marinade geeft de rosbief een knapperige korst. Of probeer de gouden combinatie van krokante spruitjes met spekjes, honig-mosterd dressing en Cheesepop Gouda.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via