Carpaccio Maaltijdsalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Carpaccio maaltijdsalade met pestodressing

Carpaccio: een typisch Italiaans gerecht dat vaak wordt geserveerd als voorgerecht. Dit keer verwerken we het in een maaltijdsalade. Door de toevoeging van geroosterde broccoli en pasta ontstaat er een volwaardige maaltijd. Deze verrukkelijke combinatie wil je proberen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept carpaccio maaltijdsalade met pestodressing

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Meng de broccoli met 1/3 van de olijfolie en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de broccoli 15 tot 20 min. in de oven.
2
Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Spoel met koud water af na het koken. Pel de ui en snijd in ringen. Halveer de cherrytomaten. Rasp de Parmezaanse kaas. Pluk de blaadjes basilicum. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
3
Maal de basilicum, de rest van de olijfolie, de helft van de pijnboompitten en de helft van de Parmezaanse kaas in een foodprocessor of hakmolen tot een lopende dressing.
4
Meng de broccoli, pasta, rode ui, cherrytomaten en rucola en maak aan met de pesto dressing. Verdeel over de borden. Verdeel de carpaccio over de borden. Maak af met de rest van de pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Variaties van carpaccio in je maaltijd

Geniet van heerlijke variaties met carpaccio in je maaltijd! Een smaakvol broodje carpaccio is een klassieker, perfect voor de lunch. Ga bijvoorbeeld aan de slag met de toast carpaccio met avocado.  De avocado in dit recept zorgt ervoor dat het een extra vullende en voedzame lunch wordt.

Wat betreft de saus bij een carpaccio, kun je in iedere maaltijd variëren naar je eigen smaak. Vaak wordt er gebruik gemaakt van pesto of truffelmayonaise, ook kan het goed geserveerd worden met honingmosterd dressing of balsamicoazijn.

Heb je liever die lekkere carpaccio verwerkt in een hoofdgerecht? Kies dan bijvoorbeeld voor de flammkuchen carpaccio. Flammkuchen wordt op veel plekken steeds populairder, waaronder in Nederland. Er zijn talloze combinaties met flammkuchen. De flammkuchen carpaccio wordt geserveerd met rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Voor de vegetarische liefhebbers is er een verrukkelijk alternatief. Namelijk bietencarpaccio. Dun gesneden bieten, in combinatie met een salade van rucola en verse kruiden van bieslookolie. Probeer zelf de carpaccio van bieten en radijs. Wat wordt jouw favoriete gerecht met carpaccio?

Andere populaire Italiaanse voorgerechten

Naast carpaccio zijn er nog meer bekende voorgerechten uit de Italiaanse keuken, die je smaakpapillen zullen verwennen. Een klassieker is bijvoorbeeld de bruschetta, geroosterd brood belegd met verse tomaten, knoflook en basilicum. Ook een antipasti schotel is typisch Italiaans, met allerlei Italiaanse vleeswaren, kaas en olijven. Heb je toch liever een soep als voorgerecht? Ga dan aan de slag met de Italiaanse rucolasoep met tortelloni. De peperige slasoort rucola is ook heerlijk in een soep. Liefhebbers van pasta kunnen geen genoeg krijgen van deze klassieker: pasta pesto. Duik de keuken in voor het maken van jouw favoriete Italiaanse voorgerecht want de keuze is eindeloos!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via