Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de rode ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de helft van de chorizo in halve plakjes. Snijd de bosui in ringetjes.
2
Verhit een grote ovenbestendige hapjespan zonder olie en bak de chorizo 3 min. tot het vet vrijkomt. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee.
3
Voeg de ongezouten roomboter toe aan de pan. Zodra deze gesmolten is, voeg de bloem toe en roer goed door. Laat 2 min. garen. Voeg de melk al roerend geleidelijk toe tot een gladde saus ontstaat. Voeg de macaroni toe en breng aan de kook. Laat 10–12 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Roer regelmatig door.
4
Voeg ½ van de geraspte cheddar en ½ van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel het paneermeel en de overige geraspte cheddar en geraspte Parmenzaanse kaas over de bovenkant en plaats de pan in de oven voor 5 min. zodat de bovenkant krokant wordt.
6
Haal de eenpans chorizo mac ’n cheese uit de oven, garneer met bosui en serveer direct uit de pan.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.