In samenwerking met:
Eenpansrisotto Met Pompoen En Rozemarijn
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vrij van vlees
Vegan

Eenpansrisotto met pompoen en rozemarijn

Het perfecte herfstgerecht maak je natuurlijk met pompoen, dé seizoensgroente van de herfst. Deze keer maken we er een eenpansrisotto van. Voeg rozemarijn toe aan de pompoenrisotto en de herfst kan beginnen!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept eenpansrisotto met pompoen en rozemarijn

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Los het bouillonblokje op in het kokende water. Houd warm op laag vuur.
2
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de pompoenstukjes en rozemarijn ca. 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit tot de korrels glazig zijn.
3
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
4
Laat ondertussen de tomaten uitlekken en vang 2 el van de olie op. Snijd de tomaten in stukjes.
5
Schep, als de risotto gaar is, de tomaten en opgevangen olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Hartverwarmende recepten voor de herfst

Wanneer de bladeren veranderen van groen naar warme tinten van rood, oranje en geel, weten we dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Het is het seizoen van gezelligheid, knusse avonden bij de open haard en natuurlijk heerlijke herfstgerechten. De herfst is de tijd van het jaar waarin de natuur ons overlaadt met een overvloed aan smaakvolle ingrediënten, van sappige appels tot aardse paddenstoelen en pompoenen in alle soorten en maten.

Laat je inspireren door de overvloed aan herfstproducten en creëer smakelijke maaltijden die je zullen verwarmen tijdens de koelere dagen. We helpen je graag een handje mee met heerlijke recepten:

  1. Pompoensoep met hete kip: pureer gekookte fles- en muskaatpompoen, uien en groentebouillon tot een smaakvolle soep. Voeg een vleugje pit toe met hete kip met sambal en chiliflakes.
  2. Appel-kaneelpannenkoeken: voeg stukjes verse appel en een snufje kaneel toe aan je pannenkoekenbeslag voor een herfstige draai aan een klassiek ontbijt.
  3. Gevulde portobello-paddenstoelen met geitenkaas: vul grote portobello-paddenstoelen met verse geitenkaas en besmeer de buitenkant met een pistache-peterselie pesto. Bak ze in de oven tot ze zacht en smaakvol zijn.
  4. Stoofschotels: niets verwarmt beter dan een stevige stoofpot. Probeer een stoofpot met rundvlees, wortels en aardappelen voor een voedzame herfstmaaltijd.
  5. Geroosterde groenten: maak een kleurrijk gerecht door pompoen, zoete aardappelen, wortels en bieten te roosteren met olijfolie, tijm en rozemarijn.

De herfst biedt eindeloze mogelijkheden voor culinair genot, van hartige stoofschotels tot zoete traktaties. Dus ga de keuken in, omarm de overvloed van het seizoen en deel de heerlijke smaken van de herfst met vrienden en familie. Of je nu geniet van een gezellig diner bij kaarslicht of een picknick in het bos, herfstrecepten zullen je zeker in de stemming brengen voor dit betoverende seizoen.

Meer inspiratie

Vind je dit recept erg lekker? Bekijk dan onze andere risotto recepten! Er is super veel variatie mogelijk met risotto, bijvoorbeeld risotto met tomaten, stoofvlees, paddenstoelen of spinazie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?