De portobello is een kastanjechampignon waar je veel kanten mee op kunt. Door de grootte van deze paddenstoel, is de portobello erg geschikt om te vullen met andere ingrediënten. Wij vullen deze heerlijke champignon met geitenkaas en pistache-peterselie pesto; een simpel, maar onwijs lekker voorgerechtje.
Tip: bekijk ook het recept voor pesto pappardelle, waar een gevulde portobello verwerkt wordt als ‘cadeautje’ in het gerecht! Of ga voor een pasta pesto met gebakken feta, heerlijk!
Een portobello behoort tot de kastanjechampignon, het is een grote variant hiervan en kan een doorsnee hebben van wel 12 centimeter. Deze grote champignon kun je gewoon in de supermarkt kopen of bij een groenteboer. Bij het kopen van de portobello moet je wel even opletten dat ze mooi bruin van kleur zijn en stevig zijn. Zo weet je dat je de goede mee naar huis neemt.
Wanneer je de portobello’s hebt bereid kunnen ze de oven in, laat ze 15 minuten in de oven garen tot ze mooi bruin zijn.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment