Gevulde Portobello Met Geitenkaas En Pistache Peterselie Pesto
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde portobello met geitenkaas en pistache-peterselie pesto

De portobello is een kastanjechampignon waar je veel kanten mee op kunt. Door de grootte van deze paddenstoel, is de portobello erg geschikt om te vullen met andere ingrediënten. Wij vullen deze heerlijke champignon met geitenkaas en pistache-peterselie pesto; een simpel, maar onwijs lekker voorgerechtje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gevulde portobello met geitenkaas en pistache-peterselie pesto

Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de pistachenoten met de peterselie en olijfolie fijn tot een pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
2
Besmeer de buitenkant van de portobello’s met de pistache-peterselie pesto en leg een plakje geitenkaas in het midden van de portobello. Verwarm de portobello’s 15 minuten in de oven.
3
Smeer met een siliconen kwast een veeg pistache-peterselie pesto over het bord. Leg de portobello op het bord en serveer warm.

Bekijk ook het recept voor pesto pappardelle, waar een gevulde portobello verwerkt wordt als ‘cadeautje’ in het gerecht!

Wat is een portobello?

Een portobello behoort tot de kastanjechampignon, het is een grote variant hiervan en kan een doorsnee hebben van wel 12 centimeter. Deze grote champignon kun je gewoon in de supermarkt kopen of bij een groenteboer. Bij het kopen van de portobello moet je wel even opletten dat ze mooi bruin van kleur zijn en stevig zijn. Zo weet je dat je de goede mee naar huis neemt.

Hoe lang moet een portobello in de oven?

Wanneer je de portobello’s hebt bereid kunnen ze de oven in, laat ze 15 minuten in de oven garen tot ze mooi bruin zijn.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via