Gehaktballetjes Met Granaatappelsaus Landscape 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gehaktballetjes met granaatappelsaus

De gehaktballetjes serveren we met granaatappelsaus in plaats van jus. Een leuke twist tijdens het kerstdiner, waarmee je jouw gasten verrast! Serveer de balletjes met de saus en verse granaatappelpitjes. Met friet en een frisse salade, een complete maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept gehaktballetjes met granaatappelsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Snipper de sjalotten en pers de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook.
2
Hak 1/3 van de peterselie en munt fijn. Meng vervolgens het gehakt met de gefruite ui en knoflook met de peterselie, munt, komijn, koriander, kaneel, peper en zout. Voeg het ei en paneermeel toe en kneed nogmaals. Rol kleine balletjes van het gehakt. Leg de balletjes vervolgens 15 min. in de koelkast. Verwarm de frituurpan.
3
Maak ondertussen de granaatappelsaus. Voeg het granaatappelsap, granaatappel melasse, maple syrup, balsamico, piment, peper en zout naar smaak toe. Breng de saus zachtjes aan de kook voor 15 min.
4
Verhit de roomboter in een pan en bak de balletjes goudbruin. Bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking
5
Serveer de balletjes met granaatappelsaus, verse granaatappelpitjes en peterselie. Lekker met een frisse salade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via