Snipper de sjalotten en pers de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook.
2
Hak 1/3 van de peterselie en munt fijn. Meng vervolgens het gehakt met de gefruite ui en knoflook met de peterselie, munt, komijn, koriander, kaneel, peper en zout. Voeg het ei en paneermeel toe en kneed nogmaals. Rol kleine balletjes van het gehakt. Leg de balletjes vervolgens 15 min. in de koelkast. Verwarm de frituurpan.
3
Maak ondertussen de granaatappelsaus. Voeg het granaatappelsap, granaatappel melasse, maple syrup, balsamico, piment, peper en zout naar smaak toe. Breng de saus zachtjes aan de kook voor 15 min.
4
Verhit de roomboter in een pan en bak de balletjes goudbruin. Bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking
5
Serveer de balletjes met granaatappelsaus, verse granaatappelpitjes en peterselie. Lekker met een frisse salade.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.