Gevulde paprika caprese
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde paprika caprese

Deze gevulde paprika caprese is een lichte en smaakvolle twist op de klassieke salade. De paprika’s worden gevuld met tomaat, mozzarella en basilicum en vervolgens gegrild tot ze zacht zijn en de kaas smelt. Perfect als vegetarisch hoofdgerecht!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Gevulde paprika caprese

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Plaats de halve paprika in een ingevette ovenschaal.
2
Verwarm een pan met water en breng aan de kook. Voeg de orzo toe en kook 10 min. Giet af en laat de orzo kort afkoelen. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd de cherrytomaten en mini mozzarella in blokjes en roer door de orzo. Vul de halve paprika’s met het orzomengsel en plaats voor 30 min. in de oven.
4
Pluk ondertussen de basilicum en top de paprika’s af met de basilicum.

Verrassende varianten van de klassieke caprese

Je bent vast bekend met de klassieke Italiaanse caprese, een simpel, maar smaakvol salade recept gemaakt van frisse tomaten, romige mozzarella en verse basilicum. Met dit makkelijke recept kan je eindeloos variëren. Hoe? Door het te verwerken in andere soorten gerechten! Van een knapperige pizza en makkelijke ovenschotels tot een lekker lunch recept, met caprese kan je alle kanten op.

Lekker om bijvoorbeeld eens te proberen is de hasselback pompoen caprese. We snijden de pompoen in en dit bak je vervolgens af in de oven. Verdeel daarna de mozzarella, cherrytomaten en pesto over de pompoen en laat de kaas nog even in de oven smelten. Het resultaat? Zachte zoete pompoen met heerlijke smaakmakers. Ook lekker is dit makkelijke, maar heerlijke pizza recept: pizza caprese. De pizza combineert de Italiaanse verse ingrediënten met een knapperige bodem, wat resulteert in een lichte, smaakvolle maaltijd. Liever een ovenschotel recept maken? Probeer deze gnocchi alla caprese, waarbij we de zachte aardappelkussentjes combineren met basilicum, tomaten en mozzarella.

Heb je inspiratie nodig voor de lunch? Maak dan deze auberginetosti caprese. Dit koolhydraatarme recept is voedzaam en enorm lekker van smaak. Deze caprese pastasalade is ook erg lekker voor de lunch. Het recept is in 15 minuten gemaakt en je kan het gemakkelijk meenemen naar bijvoorbeeld een picknick in het park. Wil je wat meer uitpakken voor de brunch, maak dan deze goddelijke pesto caprese croissants. De combinatie van romige mozzarella, frisse tomaat en pittige pesto werkt ontzettend goed bij de zoete croissants. Een echte traktatie voor het weekend!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?