Deze gevulde paprika caprese is een lichte en smaakvolle twist op de klassieke salade. De paprika’s worden gevuld met tomaat, mozzarella en basilicum en vervolgens gegrild tot ze zacht zijn en de kaas smelt. Perfect als vegetarisch hoofdgerecht!
Je bent vast bekend met de klassieke Italiaanse caprese, een simpel, maar smaakvol salade recept gemaakt van frisse tomaten, romige mozzarella en verse basilicum. Met dit makkelijke recept kan je eindeloos variëren. Hoe? Door het te verwerken in andere soorten gerechten! Van een knapperige pizza en makkelijke ovenschotels tot een lekker lunch recept, met caprese kan je alle kanten op.
Lekker om bijvoorbeeld eens te proberen is de hasselback pompoen caprese. We snijden de pompoen in en dit bak je vervolgens af in de oven. Verdeel daarna de mozzarella, cherrytomaten en pesto over de pompoen en laat de kaas nog even in de oven smelten. Het resultaat? Zachte zoete pompoen met heerlijke smaakmakers. Ook lekker is dit makkelijke, maar heerlijke pizza recept: pizza caprese. De pizza combineert de Italiaanse verse ingrediënten met een knapperige bodem, wat resulteert in een lichte, smaakvolle maaltijd. Liever een ovenschotel recept maken? Probeer deze gnocchi alla caprese, waarbij we de zachte aardappelkussentjes combineren met basilicum, tomaten en mozzarella.
Heb je inspiratie nodig voor de lunch? Maak dan deze auberginetosti caprese. Dit koolhydraatarme recept is voedzaam en enorm lekker van smaak. Deze caprese pastasalade is ook erg lekker voor de lunch. Het recept is in 15 minuten gemaakt en je kan het gemakkelijk meenemen naar bijvoorbeeld een picknick in het park. Wil je wat meer uitpakken voor de brunch, maak dan deze goddelijke pesto caprese croissants. De combinatie van romige mozzarella, frisse tomaat en pittige pesto werkt ontzettend goed bij de zoete croissants. Een echte traktatie voor het weekend!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment