In samenwerking met:
Gevulde Portobello Met Roomkaas En Pasta 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde portobello met roomkaas en pasta

Door zijn stevigheid en vorm is de portobello dé perfecte paddenstoel om lekker te vullen en te garen in de oven. Met de pasta erbij waan je je met dit recept even in Italië. Eet smakelijk!

Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals portobello? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gevulde portobello met roomkaas en pasta

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook voor de pasta. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
2
Was de spinazie en tomaten. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder voorzichtig het steeltje van de portobello en snijd het steeltje in stukjes. De portobello laat je heel.
3
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig worden. Schep de helft van de ui en knoflook uit de pan en houd apart. Voeg de stukjes steel van de portobello toe aan de ui en knoflook in de koekenpan en fruit mee.
4
Meng de roomkaas met het mengsel van ui, knoflook en de stukjes steel van de portobello in een kom. Voeg peper en zout toe. Leg de portobello’s in een ingevette ovenschaal. Verdeel het mengsel van roomkaas over de portobello’s en bestrooi met het paneermeel. Bak 10 min. in de oven.
5
Verhit de overige olijfolie in een diepe hapjespan, verwarm de achtergehouden ui en knoflook samen met de tomaten voor 5 min. Voeg de spinazie toe en laat in 5 min. slinken op hoog vuur. Voeg de pasta samen met de extra vierge olijfolie en peper en zout toe en roer het gehaal.
6
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de portobello.

Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als portobello zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.

Boerschappen

Het verhaal van Boerschappen

Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Tip: in plaats van paneermeel kun je ook een sneetje oud brood gebruiken. Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie in een koekenpan. Scheur het sneetje brood boven de pan zo klein mogelijk en bak aan beide kanten krokant. Bestrooi met peper en zout. Verkruimel het brood na het bakken zo fijn mogelijk.

Koken met paddenstoelen: wat kan je er allemaal mee?

Koken met paddenstoelen biedt een wereld van smaak en creativiteit in de keuken. Verschillende soorten paddenstoelen, zoals champignons, kastanjechampignons, portobello en oesterzwammen, voegen een unieke en aardse smaak toe aan gerechten.

Champignons, met hun milde smaak en sappige textuur, zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt in soepen, sauzen, roerbakgerechten en omeletten. Kastanjechampignons, met een rijkere nootachtige smaak, zijn perfect om te verwerken in vleesgerechten, risotto’s of vegetarische stoofschotels.

Portobello’s zijn geweldige vleesvervangers en kunnen worden gegrild, gebakken of gevuld met kruidige mengsels, kaas en noten. Ze bieden een stevige textuur en een volle smaak die ideaal is voor sappige plantaardige hamburgers.

Oesterzwammen hebben een delicaat aroma en een fluweelachtige textuur. Ze zijn fantastisch in roerbakgerechten en kunnen ook geroosterd worden voor een knapperige topping op salades en pasta’s. Of wat dacht je oesterzwam fritters? Lekker voor bij de borrel! Hun unieke verschijning voegt visuele aantrekkingskracht toe aan gerechten.

Of je nu een hartige pasta met champignons bereidt, een portobello uit de oven maakt, een romige oesterzwamrisotto kookt of kastanjechampignons gebruikt om romigheid aan soepen toe te voegen, paddenstoelen voegen een heerlijke smaak toe aan gerechten. Hun veelzijdigheid in de keuken biedt eindeloze mogelijkheden om smaakvolle maaltijden te creëren die zowel vleeseters als vegetariërs zullen waarderen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via