Gevulde French Toast
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde French toast

Deze gevulde French toast ziet er toch uit als een feestje? Een heerlijk gerecht om te serveren bij de paasbrunch! De French toast maak je van briochebrood, wat zorgt voor een heerlijk luchtig resultaat. Combineer met lemon curd en aardbei voor een hemelse combinatie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gevulde french toast

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd het brood in 8 dikke plakken. Maak de aardbeien schoon en snijd in plakjes.
2
Meng de melk, suiker, kaneel en het ei en klop dit goed tot er een egaal mengsel ontstaat. Dip elke plak brioche kort in het melkmengsel aan beide kanten. Let op dat je het niet te lang laat weken, want dan valt de brioche uit elkaar.
3
Verhit een koekenpan met roomboter en bak de brioche goudbruin en gaar. Doe dit eventueel in delen, totdat alle plakken brioche gebakken zijn.
4
Neem 1 plak van de gebakken brioche en besmeer deze ruim met lemon curd. Verdeel wat aardbeien erover en dek af met de andere plak brioche. Herhaal dit voor de overige 3 porties. Houd wat aardbeien achterwege.
5
Serveer de French toast met de overige aardbeien en poedersuiker.

Wat is French toast?

French toast, ook wel bekend als wentelteefjes, is een heerlijk ontbijt- of brunchgerecht dat wordt gemaakt door sneetjes brood te dopen in een mengsel van geklopte eieren, melk en vaak wat suiker en kaneel. Vervolgens worden de sneetjes brood gebakken in een pan totdat ze goudbruin en knapperig zijn aan de buitenkant en zacht en warm aan de binnenkant. Het kan worden geserveerd met diverse toppings zoals ahornsiroop, vers fruit, poedersuiker of zelfs jam. De wentelteefjes passen zeker in het lijstje van de lekkerste lunch recepten!

Heerlijke variaties voor wentelteefjes

Wentelteefjes zijn perfect voor een heerlijk paasontbijt of voor bij de paasbrunch! Naast deze gevulde French toast met lemon curd en aardbeien, zijn ook deze wentelteefjes met bramensaus een echte aanrader. De wentelteefjes maak je met havermelk en combineer je met een zelfgemaakte bramensaus van diepvriesbramen, suiker en kaneel.

Ben je dol op lemon curd? Probeer dan ook zeker deze wentelteefjes met lemon curd, kokosyoghurt en blauwe bessen. Je maakt deze variant op dezelfde manier als de gevulde French toast, maar dan van wit brood in plaats van briochebrood. De kokosyoghurt voegt een heerlijke, roomachtige smaak toe en is heerlijk in combinatie met de lemon curd.

Wist je dat wentelteefjes niet altijd hartig hoeven te zijn? Dat bewijst dit recept voor hartige wentelteefjes met pesto! Voor deze wentelteefjes besmeer je de sneetjes brood met zuivelspread en pesto, voordat je het door een mengsel van eieren, melk en Italiaanse kruiden haalt. Vervolgens bak je de wentelteefjes goudbruin en kan je er lekker van genieten. Een heerlijk recept voor degenen die meer van hartig houden dan van zoet!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via