In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gevulde kipfilets met mozzarella, tomaat en pesto van Italiaanse kruiden

Een leuke en eenvoudige manier om kipfilet een keer anders te serveren. Wij vullen de kipfilets met Italiaanse smaken zoals mozzarella en zelfgemaakte groene pesto. Het gerecht maken we af met Italiaanse kruiden die een extra smaakdimensie geven aan de kipfilet.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gevulde kipfilets met mozzarella, tomaat en pesto van italiaanse kruiden

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een pan en rooster de pijnboompitten zonder olie tot goudbruin. Pel de knoflook. Maal de knoflook en pijnboompitten samen met 2/5 van de Verstegen Italiaanse kruiden (met zout), Parmezaanse kaas, extra vierge olijfolie, takjes basilicum en de Verstegen Zwarte peper in een keukenmachine tot een pesto.
2
Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken. Snijd de kip in over de lengte en leg de filets open. Sla de kip licht plat met een vleeshamer, zodat het vlees gelijkmatig dik is. Als je geen vleeshamer hebt, gebruik dan een deegroller of de onderkant van een pan.
3
Verhit 2/3 van de olijfolie in een pan en bak de kip aan de buitenkant bruin in 3 min. Haal uit de pan. Leg de plakken mozzarella op de ongebakken kant van de kip, gevolgd door de zelfgemaakte pesto, tomaten en 2/3 van de resterende Verstegen Italiaanse kruiden (met zout). Vouw de kipfilet dicht en prik vast met een prikker. Vet de ovenschaal in met de resterende olijfolie en leg de kip in de ovenschaal. Bak de kip 15 min. in de voorverwarmde oven.
4
Haal de kip uit de oven, verwijder de prikkers en garneer met de resterende Verstegen Italiaanse kruiden (met zout).

Tip: maak de maaltijd compleet met bijvoorbeeld hasselback aardappelen en gegrilde groenten. 

Het meest veelzijdige stukje vlees: kip!

Kip is een stuk vlees waar je eindeloos mee kunt variëren. Je kunt het verwerken in een lekkere kip pasta pesto, bereiden in de oven met citroen-rozemarijn, marineren op Aziatische wijze, verwerken in een burger en zo kunnen we nog wel even doorgaan. In zijn geheel, als kipfilet of als kippenbout, één ding is zeker: kip is het meest veelzijdige stukje vlees!

Kippenvlees is een veelzijdige en populaire keuze in de culinaire wereld. Het heeft een malse textuur en een milde smaak, waardoor het zich goed leent voor verschillende kookstijlen en smaakcombinaties. Het vlees van de kip is mager en bevat veel eiwitten. Het kan worden bereid op verschillende manieren, zoals braden, bakken, grillen of stoven, afhankelijk van het gewenste gerecht. Kippenborstfilet is bijvoorbeeld een mager stuk vlees dat gemakkelijk te bereiden is en gebruikt kan worden in gezonde maaltijden. Zo kun je het verwerken in een gevulde kipfilet met mozzarella, tomaat en pesto of met zongedroogde tomaatjes!

Naast de borstfilet zijn er ook andere delen van de kip die veel gebruikt worden, zoals de kippenpootjes, vleugels en dijen. Deze delen hebben over het algemeen meer vet en sappigheid, wat zorgt voor een intensere smaak. Ze zijn ideaal voor het maken van gerechten zoals gegrilde kippenvleugels, kippenstoofpotjes of krokante kippenpootjes.

Kippenvlees is ook geliefd vanwege de vele culinaire tradities die ermee verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke geur van een geroosterde kip tijdens zondagsdiners of de bekende kippensoep die vaak wordt gemaakt wanneer je niet helemaal lekker bent.

Pesto als smaakmaker

Ben jij ook zo fan van de Italiaanse smaakmaker pesto? Pesto is door vele recepten te gebruiken, maar we kennen het ingrediënt vooral in combinatie met pasta. Ontdek alle pasta pesto recepten en laat je inspireren. Probeer bijvoorbeeld eens de pasta pesto met gebakken feta en broccoli!

Gevulde kipfilets met mozzarella, tomaat en pesto van Italiaanse kruiden
Gevulde kipfilets met mozzarella, tomaat en pesto van Italiaanse kruiden

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via