Gevulde kipfilets met mozzarella, tomaat en pesto van Italiaanse kruiden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een pan en rooster de pijnboompitten zonder olie tot goudbruin. Pel de knoflook. Maal de knoflook en pijnboompitten samen met 2/5 van de Verstegen Italiaanse kruiden (met zout), Parmezaanse kaas, extra vierge olijfolie, takjes basilicum en de Verstegen Zwarte peper in een keukenmachine tot een pesto.
2
Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken. Snijd de kip in over de lengte en leg de filets open. Sla de kip licht plat met een vleeshamer, zodat het vlees gelijkmatig dik is. Als je geen vleeshamer hebt, gebruik dan een deegroller of de onderkant van een pan.
3
Verhit 2/3 van de olijfolie in een pan en bak de kip aan de buitenkant bruin in 3 min. Haal uit de pan. Leg de plakken mozzarella op de ongebakken kant van de kip, gevolgd door de zelfgemaakte pesto, tomaten en 2/3 van de resterende Verstegen Italiaanse kruiden (met zout). Vouw de kipfilet dicht en prik vast met een prikker. Vet de ovenschaal in met de resterende olijfolie en leg de kip in de ovenschaal. Bak de kip 15 min. in de voorverwarmde oven.
4
Haal de kip uit de oven, verwijder de prikkers en garneer met de resterende Verstegen Italiaanse kruiden (met zout).
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.