Gevulde Paprika Met Gehakt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gevulde paprika met gehakt

Zin in een gevulde groente met weinig koolhydraten? Ga dan voor deze gevulde paprika’s met gehakt. Deze koolhydraatarme variant bevat ongeveer 75% minder koolhydraten, omdat we de rijst achterwege laten. De paprika wordt in de oven lekker sappig en zoet, wat goed combineert met het kruidige gehakt, de zoute feta en de krokante walnoten.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gevulde paprika met gehakt

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en knoflook.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan.
3
Voeg het rundergehakt toe en bak in 5 min. rul. Draai het vuur laag en voeg het paprikapoeder, chilipoeder en komijnzaad toe. Laat 2 min. meebakken. Voeg de tomatenblokjes toe.
4
Hak de walnoten grof en meng door het gehaktmengsel. Haal de pan van het vuur.
5
Verkruimel de feta en meng door het gehaktmengsel. Breng het eventueel nog verder op smaak met een snufje zout. Snijd het topje van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten. Zet de paprika's rechtop in een ovenschaal.
6
Vul de paprika's met het gehaktmengsel. Plaats het topje terug op de paprika en bak het geheel 20 min. in de oven.

Tip: Serveer deze gevulde paprika’s met een lekkere salade!

 

Koolhydraatarme salades

Bij een koolhydraatarme gevulde paprika is het fijn om ook koolhydraatarme salades te serveren. Wat dacht je van deze salade met geroosterde portobello en Hüttenkäse? De portobello’s en tomaten rooster je in de oven met zelfgemaakte kruidenboter. Ook lekker: deze linzensalade met witte kaasblokjes. Voedzaam en binnen een handomdraai te maken.

Zin in een frisse salade? Maak dan deze witlofsalade met granaatappel, pecannoten en sinaasappeldressing. Dankzij de granaatappelpitjes en de sinaasappeldressing wordt de salade lekker fris. Liever iets makkelijks? Ga dan voor deze salade met gegrilde courgette. Simpel, maar oh zo lekker met komkommer, mozzarella en Parmezaanse kaas.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via