Print opties

Sluiten

Groene shakshuka met spinazie & munt

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Bak de kipworstjes in een beetje olie in een koekenpan in 6-8 minuten goudbruin. Haal uit de pan en snijd in stukjes.
2
Veeg de pan schoon en fruit de ui kort aan in olijfolie. Voeg de knoflook, jalapeño, kaneel, komijn en koriander toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg nu handje voor handje de spinazie toe en blijf roeren tot de spinazie geslonken is. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
3
Doe de helft van het spinaziemengsel samen met het water, de helft van de muntblaadjes en het citroensap in een blender en pureer tot een gladde massa. Giet de spinaziepuree samen met de stukjes kipworst weer bij de spinazie in de pan en breng zachtjes aan de kook.
4
Maak kuiltjes in het spinaziemengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Strooi de geitenkaas over de shakshuka. Laat de eieren op laag vuur in 10 minuten gaar worden. Garneer met de rest van de muntblaadjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.