Zomerse Lasagne Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Groene zomerlasagne met tuinbonen

Deze knalgroene lasagne misstaat niet tijdens een zomers diner. De saus op basis van spinazie en tuinbonen bewijst bovendien dat smaakvol hand in hand gaat met gezond. Ook goed om te weten: hoewel het gerecht er best indrukwekkend uitziet, is het recept juist erg rechttoe rechtaan.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept groene zomerlasagne met tuinbonen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de spinazie à la crème en doe samen met de ricotta en ½ van de tuinbonen in de blender. Voeg de peper en het zout toe. Pers het sap uit de citroen. Voeg toe aan de blender en mix tot een gladde, groene saus.
2
Bouw de lasagne op. Begin met een laag lasagnevellen. Bedek met een laag groene saus, een beetje van de overige tuinbonen en een dun laagje geraspte mozzarella. Herhaal tot je schaal gevuld is en eindig met een laagje mozzarella.
3
Plaats de lasagne 35 min. in de oven en bak gaar. Pluk de blaadjes van de basilicum. Laat de lasagne 5 min. afkoelen en maak af met de basilicum.

Zomerse gerechten uit de oven

Wanneer de zon zich weer laat zien, willen we het liefst een snelle maaltijd vol van smaak. Vaak neigen we naar een licht salade recept of een smaakvolle courgettesoep, maar wist je dat je in de zomer ook smakelijke ovengerechten maakt? De oven neemt namelijk het werk van je over, waardoor je vaak maar 15 minuten in de keuken staat. En het resultaat? Een heerlijke maaltijd waar je zeker van gaat genieten!

Probeer bijvoorbeeld eens deze papillote met groenten en witvis. Papillote is een kooktechniek waarbij de ingrediënten in de eigen sappen worden gestoomd, waardoor de vis lekker sappig blijft. Een gezond recept dat ideaal is voor een zomeravond! Deze romige visschotel met orzo is nog zo’n lekker recept voor een zomerse avond. De orzo wordt heerlijk smeuïg en doordat we de vis laten garen in een roomsaus, neemt het alle smaken goed op en blijft de vis lekker mals.

Ook groenten kan je in de oven schuiven. Je kan ervoor kiezen om ze te verwerken in een groene zomerlasagne zoals in dit recept, maar je kan groenten ook vullen met allerlei soorten ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan gevulde puntpaprika met tonijn. In dit recept gaan we voor een vulling van tonijn, olijven, kappertjes, feta en orzo. Door de toevoeging van orzo is de gevulde paprika nét wat gevulder en een volwaardige maaltijd voor het diner. Ook altijd lekker: wraps uit de oven. In dit recept gaan we voor wraps met kipgehakt. Een snelle maaltijd die ideaal is voor wanneer je een drukke avond voor de boeg hebt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?