Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Hollandse erwtensoep met rookworst

Er is niets zo lekker als een hartverwarmend kommetje stevige erwtensoep! Met klassieke smaakmakers als laurier en foelie is het wat ons betreft een soep om vaker te maken. Serveer met plakjes rookworst en geniet van het ultieme comfort food recept. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Hollandse erwtensoep met rookworst

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 25min
Kookmodus
1
Schil de wortel en knolselderij en snijd in stukken van 3 cm. Pel en snijd de ui grof.
2
Was de spliterwten onder lauwwarm water en zet in een pan net onder water. Breng aan de kook en haal het schuim eraf met een schuimspaan. Voeg na 30 min. de groentebouillontabletten, knolselderij, wortel, ui, Verstegen Laurierbladeren en Verstegen Foelie toe. Kook in 1,5 uur gaar. Verwijder de Verstegen Laurierbladeren en Verstegen Foelie en pureer de erwtensoep grof.
3
Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in plakken.
4
Verdeel de erwtensoep over de kommen en garneer met de rookworst.

Variatietip: vervang de rookworst door vegetarische rookworst wanneer de erwtensoep vegetarisch moet zijn.   

Soep recepten: smaakvolle soepen van over de hele wereld 

Soep is een van de meest veelzijdige gerechten ter wereld. Van lichte bouillons tot romige en goedgevulde maaltijdsoepen, er is voor ieder wat wils. Verschillende culturen hebben hun eigen unieke soep recepten, die vol zitten met smaak en traditie. 

In Azië zijn ramen en miso soep populaire keuzes. Ramen is een Japanse noedelsoep met een rijke bouillon, vaak op basis van soja of miso, gecombineerd met toppings zoals ei, vlees en groenten. Miso soep, gemaakt van gefermenteerde sojabonenpasta, is een heerlijke lichte optie. In Thailand is tom kha kai, een romige kokossoep met kip en citroengras, een ware smaakexplosie. 

Uit Europa komt Franse uiensoep, een klassieke soep met gekarameliseerde uien en een krokante kaascrouton. Je kan hem ook makkelijk maken in een slowcooker wanneer je deze in huis hebt! Ook Italiaanse minestrone is geliefd, een groenterijke soep met pasta of rijst. In Spanje wordt vaak gazpacho gegeten, een koude tomatensoep die perfect is voor warme zomerdagen. 

In het Midden-Oosten is harira een bekende Marokkaanse soep op basis van linzen, tomaten en specerijen. Deze wordt vaak tijdens de ramadan gegeten. Ook linzensoep uit Turkije is een stevige en voedzame optie. 

Van Mexicaanse tortilla soep, met een pittige tomatenbasis en knapperige tortillareepjes, tot de klassieker kippensoep, die wereldwijd wordt gegeten als comfortfood – er is altijd wel een soep die bij jouw smaak past. Wil je een makkelijke, voedzame en smaakvolle maaltijd? Probeer eens een nieuw soep recept uit en ontdek de rijke smaken van soepen van over de hele wereld! 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?